Foci

Vincze Ottó visszautasítja a vádakat

A Ferencváros korábbi játékosa szerint nem miatta alakult ki verekedés a diósgyőri jótékonysági mérkőzésen, ahol a súlyos beteg Rakaczki Bence javára léptek fel öregfiúcsapatok.

Ahogyan arról beszámoltunk, nem sikerült túl elegánsan az a jótékonysági mérkőzés, amelyet a miskolci sportcsarnokban tartottak a leukémiával kezelt Rakaczki Bence, a DVTK fiatal kapusának megsegítésére.

A Ferencváros és a Diósgyőr öregfiúk csapata meccselt, de a találkozót idő előtt le kellett fújni, mert verekedés tört ki a pályán.

A hírek arról szóltak, hogy mindez Vincze Ottó, a Fradi játékosának belépője után kezdődött. Most Vincze közleményben regált a híresztelésekre:

“A tegnapi mérkőzés végén kialakult helyzettel kapcsolatban határozottan visszautasítom azokat az állításokat, amelyek szerint miattam kezdődött dulakodás. Mind a két csapat nagyon komolyan vette a meccset, ezért voltak keményebb összecsapások a játék során, de ezek nem lépték túl a megengedett szabályokat. A megjelent hírekkel ellentétben nem az én állítólagos “belépőm” után, hanem percekkel később alakult ki a sajnálatos feszültség a két csapat játékosai között.”

A Diósgyőr csapatának közleménye szerint sem volt olyan durva a helyzet, mint ahogyan azt tálalták:

“A torna jó hangulatban zajlott, minden csapat győzelemre játszott, a záró DVTK – FTC mérkőzés különösen élesre sikerült. Mind a két csapat odatette magát, a párharcok keményedtek és egy ilyen jelenetet követően kakaskodás alakult ki.Az öltözőbe már békében vonultak be a csapatok, az esti vacsorát pedig közösen költötték el, ahol felelevenítették egykori sikereiket” olvasható a klub weboldalán.

A Diósgyőri VTK fiatal kapusánál hónapokkal ezelőtt állapították meg a leukémiát, azóta pedig a legtöbb magyar klub tett valamit Rakaczki megsegítésére: aukciókkal, felajánlásokkal. De több neves külföldi egyesület is a hálóőr mellé állt.

A Barcelona, a Deportivo La Coruna és a Real Madrid dedikált mezt, Rakaczki példaképe, Manuel Neuer pedig dedikált kesztyűt ajándékozott a beteg labdarúgónak.

Videó – részlet a mérkőzésből:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik