Foci

Leleplezték Sir Alex Ferguson szobrát az Old Trafford előtt

A Manchester United legendás menedzsere klasszisok jelenlétében kapott szobrot az együttes otthonául szolgáló stadion előtt.

A 70 éves Sir Alex Ferguson 26 éve irányítja a Manchester United csapatát, ezzel rekorder Angliában. A csapat legsikeresebb menedzserének munkáját most szobor formájában is elismerték.

A szobor leleplezésén ott voltak a United korábbi klasszisai közül többen, de küldött videóüzenetet Sepp Blatter, a FIFA elnöke, Tony Blair volt miniszterelnök, David Beckham és Cristiano Ronaldo is.

Jelen volt Sir Alex felesége, Lady Cathy, valamint többek között Eric Cantona, Rudd van Nistelrooy, Dennis Irwin, Sir Bobby Charlton, Denis Law, Dwight York, Andy Cole és Ole Gunnar Solskjaer is.

Ferguson 1986-ban érkezett a Unitedhez, azóta 12-szer nyerte meg az angol bajnokságot, 5 alkalommal az FA-kupát, 4-szer a Ligakupát, 9-szer az angol szuperkupát, 2 alkalommal a Bajnokok Ligáját, 1-szer a Kupagyőztesek Európa Kupáját, 1 alkalommal az európai szuperkupát, kétszer a klub világkupát.

“Nagyon büszke vagyok erre a napra. A legtöbb ember meghal, mire szobrot kap, én pedig élek, ez nagy ajándék” – mondta a Manchester United menedzsere.

Videó – leleplezik Alex Ferguson szobrát:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik