Foci

Elindult az MLSZ TV a Youtube-on

mlsz tv (mlsz tv)
mlsz tv (mlsz tv)

Hasznos és exkluzív anyagokat is meg lehet nézni a neten a Magyar Labdarúgó Szövetség és a Google egyik zászlóshajója, a Youtube együttműködése után.

Sokkal hamarabb és sokkal részletesebben vissza tudjuk majd nézni a labdarúgó OTP Bank Liga, a Magyar Kupa, a Ligakupa és a válogatott meccseinek gólösszefoglalóját és bővebb összefoglalóját is.

Talán ez a legfőbb üzenete annak a megállapodásnak, amelyről sajtótájékoztató keretében számolt be a Magyar Labdarúgó Szövetség, a Youtube régiós vezetősége és a Google Magyarország.

Elindult ugyanis a legnagyobb videomegosztó portálon a szövetség saját, kiemelt, prémiumcsatornája. A résztvevők azt ígérik, a bajnoki és kupameccsek lefújása után fél órával már fent lesznek a gólok a www.youtube.com/mlsztv oldalon.

Borbély Zoltán, az MLSZ jogi és sajtóirodájának vezetője azt mondta, a magyar szövetség is eleget kíván tenni az UEFA azon irányelvének, amely a közösségi média előtérbe helyezését célozza. Ugyanezt hangsúlyozta Vági Márton, az MLSZ főtitkára, mondván, a szövetség ma már nem a focistákat szolgálja ki elsősorban, hanem a közönséget, a szurkolókat.

“Most világosan ki fog derülni, hogy a magyar labdarúgás hány embert érdekel, és a szurkolók hogyan ítélik meg a válogatott vagy épp a klubcsapatok teljesítményét” – így a főtitkár.

Heal Edina, a Google Magyarország vezetője érzékeltetésképpen elmondta, hogy a Youtube-ot figyelők 20 százaléka sportot néz a felületen, naponta 4 milliárd videót tekintenek meg, ezek 40 százaléka profi tartalom.

A Youtube-ra egy óra alatt annyi videót töltenek fel, hogy fél évig kellene néznünk azokat, ha a végükre szeretnénk érni. A videómegosztó március 1-je óta érhető el teljesen magyar nyelven is, folyamatosan fogadnak be új partnereket, az MLSZ érkezését pedig megtiszteltetésnek érzik.

Üdvözölte a megállapodást Maciej Sojka, a Youtube regionális vezetője is.

Sztancsik Tamás, a szövetség kommunikációs és marketingreferense elmondta, exkluzív, a csapatok életét más szemszögből bemutató videókat is készítenek majd (erre példa Dzsudzsák Balázs és Szalai Ádám szabadrúgáspárbaja, amit már láthatunk), és töltenek fel az oldalra, ráadásul tavasszal azokat a meccseket, amelyeket nem közvetít televíziós csatorna, élőben adnák ezen a felületen.

Kuriózum, hogy az összefoglalók angol kommentárral is felkerülnek majd, ezzel is közelebb hozva az NB I.-et a nyugati vérkeringéshez.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik