Foci

Sevcsenko, ha akar, szövetségi kapitány lehet

Felajánlották a Dinamo Kijev visszavonult klasszis labdarúgójának Ukrajna kapitányi posztját.

Az idei Európa-bajnokság után visszavonult Andrij Sevcsenko Anatoly Konkovtól, az Ukrán Labdarúgó Szövetség elnökétől kapott egy telefont.

A 36 éves klasszis, aki korábban a Milan, a Chelsea és a Dinamo Kijev labdarúgója volt, felkérést kapott: ha elvállalja, ő lehet az ukrán válogatott következő szövetségi kapitánya.

„Néhány éve Pep Guardiola hihetetlen eredményeket ért el a Barcelonával. Biztos vagyok benne, hogy Andrij jó mentora lenne a válogatottnak ilyen fiatalon is, van elég tapasztalata és megfelelő karaktere ehhez a munkához. A szövetség minden feltételt biztosítana neki” – mondta a helyi szervezet elnöke.

Sevcsenko októberben vereséget szenvedett a szociáldemokrata párt jelöltjeként a választásokon, pontosabban a párt nem érte el az 5 százalékos küszöböt, így nem került a parlamentbe (csak 1,6 százalékra voltak képesek).

Pályafutása során 444 bajnokin 219 gólt szerzett, és olyan edzőkkel dolgozott, mint Jose Mourinho, Carlo Ancelotti vagy Valerij Lobanovszkij. Konkov szerint ez biztosíték arra, hogy eredményes lenne a nemzeti csapattal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik