Foci

Kézilabdázott és kikapott az Újpest

balajcza (balajcza szabolcs, )
balajcza (balajcza szabolcs, )

Kettős emberhátrányban fejezte be a Haladás elleni bajnokit a labdarúgó OTP Bank Ligában a lila-fehér csapat.

Fontos volt a meccs a Haladásnak, ugyanis el kellett oszlatnia a játékosoknak azt a vádat, amely szerint meg akarják buktatni edzőjüket, a lemondását már a múlt héten felajánló Artner Tamást.

A Hali vezetősége bízik a szakemberben, aki foghatta a fejét, ugyanis a találkozó elején Iandoli és Kabát került nagy helyzetbe, a védők nem álltak a helyzet magaslatán. A félidő második felében észbe kapott a szombathelyi együttes, Nagy Gábor próbálkozott, majd Radó lőtt alig mellé, hogy azután Ugrai lője Balajczába a labdát.

A Haladás nagyon megnyomta a második félidőt, Nagy Dániel a jobb oldalról nagy helyzetben lőtt az oldalhálóba, majd az 55. percben Iszlai lőtt távolról. A 61. percben nagyon furcsa szituáció zajlott le a hazai kapu előtt: Rózsa paskolt ki egy beívelést, Simon lövése Kabáthoz került, aki 10 méterről Fehérbe lőtte a labdát, a játékvezető nem ítélt 11-est, jogosan.

A 60. perc után felgyorsultak az események, a Haladás képtelen volt gólt lőni. Iandoli a 64. percben másodszor kapott kezezésért sárgát, így kiállították.

Rögtön ezután Ugrai lőtt alig mellé, majd egy percre rá szintén ő próbálkozott, közelről, fejjel, de Balajcza hatalmasat védett.
A 68. percben 11-est kapott a Haladás: egy hazai fejest Christ kézzel hárított a gólvonalon, Balajcza ütötte oda a labdát. A büntetőt Iszlai értékesítette (1-0).

A végén még az Újpestnek is akadtak helyzetei, de a 92. percben Kenesei lapos lövésével megadta a kegyelemdöfést. Ekkor kezdtek el tapsolni a hazai szurkerek, akik addig elég kritikusan nyilatkoztak övéikről.

Eredmény – labdarúgó NB I., 14. forduló:

Haladás – Újpest 2-0 (0-0)

Szombathely, 5000 néző, vezette: Andó-Szabó Sándor

Haladás: Rózsa – Schimmer, Fehér, Guzmics, Búrány, Nagy D. (Szakály, 79.), Iszlai, Simon (Andorka, 74.), Nagy G., Ugrai (Kenesei, 71.), Radó. Vezetőedző: Artner Tamás

Újpest: Balajcza – Vermes, Antón, Szélesi (Zaris, 84.), Iandoli, Vasiljevic, Remili (Pollák, 66.), Christ, Balogh B., Kabár, Moraes (Simon, 59.). Vezetőedző: Jos Daerden

Gólszerzők: Iszlai (68., 11-esből), Kenesei (92.)

Sárga lap: Remili (29.), Simon Á. (72.), Andorka (87.), illetve Iandoli (49., 64.)

Piros lap: Iandoli (64.), Christ (69.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik