Foci

A Kaposvár meglepte a Paksot, nyert a Honvéd is

A labdarúgó OTP Bank Ligában a Paks hazai pályán kapott ki, így a csapat új edzőjével elvesztette veretlenségét.

Tomislav Sivic a meccs előtt odapakolt egyet a Kaposvár edzőjének, Prukner Lászlónak. A paksi tréner szerint kollégája hetek óta sír a sajtóban a játékvezetők miatt.

Most mindketten sírhattak, hiszen a meccs első félideje nem hozott jó játékot, mondjuk úgy, a hideg időben tapogatózó játék folyt. A paksiak gyenge lövésekig jutottak csak az első időszakban, a Kaposvár viszont egyetlen helyzetig, igaz, az 100 százalékos ziccer volt a 34. percben Vrucina adott középre jobb oldalról, Oláh Lóránt egy méterről fölébikázta a játékszert.

A 43. percben Bori adta a labdát Csehinek, ő a bal oldalról beívelt, Lázok felugrott, és annak rendje, módja szerint a kapuba fejelt. Senki nem állította meg a hazai támadást (1-0).

30 másodperc alatt összehozott egy 11-est a Paks a vendégeknek. Vrucina elszaladt a bal oldalon, bevitte a 16-oson belülre, Fiola buktatta. Oláh állt oda a tizihez, belőtte (1-1). Sőt, Balázs Benjámin góljával már a Rákóczi vezetett a 50. percre. Horváth ugratta ki Csehi és Éger között Balázst, aki Csernyánszky mellett elrőúgta a lasztit a kapuba (1-2).

Az 57. percben a Paks kapott büntetőt: Hajdúch elkaszálta Kulcsár Dávidot, teljesen értelmetlenül, hiszen a hazai játékos már kisodródott. Vayer lőtte a 11-est, de Hajdúch kifogta azt.

A végén erőlködött a Paks, de nem tudott mit kezdeni a vendégek játékával. Maradt a meglepetés.

Eredmény – OTP Bank Liga, 14. forduló

MVM-Paksi FC – Kaposvári Rákóczi 1-2 (1-0)

Paks, 500 néző, vezette: Radványi

Paks: Csernyánszky – Hefler, Éger, Fiola, Csehi – Kulcsár (Hefler, 86.), Sifter, Bori, Lázok (Bartha, 60.), Vayer (Eppel, 77.) – Tököli. Vezetőedző: Tomislav Sivic

Kaposvár: Hajdúch – Kovács (Katona, 86.), Bank, Zámbó, Jánvári – Balázs, Safaric, Pedro, Horváth (Pavlovic, 75.) – Vrucina, Oláh (Haruna, 80.). Vezetőedző: Prukner László

Gólszerzők: Lázok (43.), illetve Oláh (46., 11-esből), Balázs (50.)

Sárga lap: Sifter (11.), Fiola (46.), Bartha (90.), illetve Hajdúch (57.), Pedro (82.)

Eközben egykori Vasas-játékosokkal a soraiban, a Fáy utcában fogadta az Eger a Honvédot. Mit ad ég, egy egykori Honvéd-játékos, Németh Norbert szerezte meg a vezetést a “hazaiaknak”. A 27. perc eseménye után vendéghelyzetek jöttek, amely eredményre is vezetett. Igaz, csak büntetőből egyenlített a Honvéd.

Knakal aki a félidő derekán már sárga lapot érően rántotta le ellenfelét, a 41. percben odarúgott Abbasnak a 16-oson belül, újabb sárga, piros. A 11-est Délczeg értékesítette. Az 53. percben Baráth szánta el magát lövésre 21 méterről, a labda kikötött Brljak kapujában (1-2).

Az emberelőnyt kihasználva jobb volt a Honvéd, és Vernes csereként beállva a 83. percben el is döntötte a meccset.

Eredmény – OTP Bank Liga, 14. forduló

Eger – Budapest Honvéd 1-3 (1-1)

Fáy utca, 350 néző, vezette: Berke

Eger: Brljak – Balog, Knakal, Kovács, Mecinovic – Farkas, Pavicevic (Pisanjuk, 77.), Németh (Kabdele, 57.), Dobric, Piller – Vujovic (Koós, 68.). Vezetőedző: Simon Antal

Honvéd: Kemenes – Moga (Faggyas, 54.), Ignjatovic, Tandia, Baráth – Ikenne-King, Hidi, Vécsei (Nagy, 70.), Délczeg (vernes, 79.) – Ivancsics, Abbas. Vezetőedző: Marco Rossi

Gólszerzők: Németh (27.), illetve Délczeg (43., 11-esből), Baráth (53.), Vernes (83.)

Sárga lap: Knakal (25., 41.), Balog (39.), illetve Moga (34.), Ikenne-King (51.), Tandia (60.), Baráth (73.)

Piros lap: Knakal (41.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik