Foci

Történelmi győzelem a futsal-vb-n

Salamon-szigetek (salamon-szigetek)
Salamon-szigetek (salamon-szigetek)

A Salamon-szigetek futsalválogatottja története első győzelmét könyvelhette el a világbajnokságok történetében.

Aki látta Salamon-szigetek Kolumbia elleni mérkőzését még kedden, az rögtön a kiscsapat szurkolójává vált. Az együttes átlagban tizenhat góllal szokta elveszíteni találkozóit a világbajnokságon, ám a dél-amerikai csapat ellen a félidőben még 3-3-ra állt, ráadásul időnként igen látványosan játszott. A vége aztán 11-3-as kolumbiai siker lett.

Pénteken aztán Guatemala volt az ellenfél, a két gárda pedig igen nagy csatát vívott. A közép-amerikaiak szerezték meg a vezetést, azonban Salamon-szigetek fordítani tudott. A második félidő elején egyenlített Guatemala, de újra az óceániaiak kerültek előnybe.

A találkozó 36. percében jártunk, amikor végleg eldőlt a mérkőzés, ráadásul egy nem mindennapi góllal: Guatemala már a kapusát is bevetette a támadásokhoz, így egy védés után a mindössze 16 esztendős kapus, Anthony Talo az üres kapuba rúgta a labdát. A végén még esett egy szépítő gól, ám a Salamon-szigetek így is nyert 4-3-ra, így sporttörténelmet írt a válogatott.

Salamon-szigetek korábban egyetlen alkalommal tudott nem óceániai csapat ellen nyerni, még a torna előtt a házigazda Thaiföld elleni felkészülési találkozón.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik