Foci

Sousa levette a terhet játékosai hátáról

videoton fc (videoton fc, )
videoton fc (videoton fc, )

A Videoton portugál edzője az FC Basel elleni mérkőzést megelőző szerdai sajtótájékoztatón kijelentette, nem a játékosain van a nyomás, így a további cél az, hogy az egész csapat kiélvezze az Európa Liga szereplést.

Tegnap délután már a 38 512 fő befogadására képes St. Jakob Parkban edzett a Videoton. Paulo Sousa rövid, pörgős, átmozgató jellegű munkát vezényelt játékosainak, ami igen jó kedvvel végeztek Torghelléék. A Basel FC arénája ekkor még kongott az ürességtől, de a helyiek csütörtök este annak ellenére telt házat várnak, hogy elővételben szerda estig “csak” 12 ezer jegy kelt el. Így a zord időjárás ellenére forró hangulat lesz, nem fognak fázni Tóth Balázsék.

Murat Yakin ezt várja a meccsről:

A két edző az ilyenkor szokásos sajtótájékoztatót is megtartotta – külön-külön. Murat Yakin már 17:30-kor fogadta a sajtó munkatársait és kijelentette, vissza akarják szerezni a Székesfehérváron hagyott pontokat. “Azon a mérkőzésen 76 százalékban birtokoltuk a labdát, és sok helyzetünk volt. Sajnos azonban gyorsan gólt kaptunk, ez pedig rányomta a bélyegét a mérkőzésre. Ezért fontos lesz, hogy holnap ki szerzi az első találatot. Koncentráltan kell játszanunk, és az első perctől kezdve támadólag kell fellépnünk. Négy mérkőzés van a hátam mögött és legutóbb a Young Boys ellen már jobban tetszett, amit láttam, mint a korábbi produkcióink. – jelentette ki a vendéglátó egykori sztárjátékosa.

Ezt várja Sándor György, Torghelle Sándor, és Nemanja Nikolics a meccstől:

Paulo Sousa két órával később,19:30-kor fogadta a sajtómunkásokat és kijelentette, az Európa Liga csoportkörének ebben a szakaszában már nem nagyon lehet meglepni egyetlen ellenfelet sem. “Amikor bejutottunk a csoportkörbe, akkor még ismeretlen csapat voltunk, nem sokat tudtak rólunk. Az elért eredményeinknek köszönhetően viszont egyre jobban megismertek bennünket, és ma már el is ismernek minket az ellenfeleink. Már amikor bejutottunk a csoportkörbe, akkor is azt mondtuk, hogy mi vagyunk a leggyengébb csapat, ha az ellenfeleink történelmét, az elmúlt években elért nemzetközi eredményeiket, és a költségvetésüket nézzük. Ráadásul hozzájuk képest tapasztalatlanok vagyunk még a nemzetközi porondon. Az FC Basel játszik hazai pályán, nekik van szükségük a pontokra, úgyhogy nem mi játszunk majd nyomás alatt. A csoportkörbe jutáskor az volt a célunk, hogy versenyképesek legyünk. Ezt pedig eddig sikerült teljesítenünk. A további célunk az, hogy az egész csapat kiélvezze azt, hogy itt szerepelhetünk.”

Sousa ezt várja a meccstől:

A Videoton negyedik csoportmérkőzését november 8-án, csütörtökön 21 órától a STORY4 televízió élőben közvetíti, míg online élőképes közvetítésben honlapunkon, a www.sport24.hu-n is követhetik a találkozót.

(Az online közvetítést az UEFA-jogok értelmében csak Magyarország területéről lehet majd nézni!)

Hajrá Vidi!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik