Foci

Más meccset nézett a Chelsea és a Donyeck edzője

roberto di matteo (roberto di matteo)
roberto di matteo (roberto di matteo)

Eltérő véleményen van a Chelsea-t irányító Roberto Di Matteo és a Shakthar Donyecket gardírozó Mircea Lucescu a londoniak 3-2-es győzelmét követően. Gólok és nyilatkozatok a labdarúgó Bajnokok Ligája E és F csoportjából.

Az E csoportban a Chelsea és a Shakthar Donyeck összecsapása nem mindennapi izgalmakat tartogatott. Torres már igen korán vezetést szerzett a londoniaknak, megtámadta Pyatov kapust, aki a csatárra rúgta a labdát, onnan pattant a kapuba. A hálóőr még az első félidőben újra főszereplő lett, középre fejelt ki egy labdát, Oscar pedig a felezőkör magasságából lőtt a hálóba. Willian mindkétszer egyenlíteni tudott, de a csereként beálló Moese egy szöglet utáni fejesgóllal eldöntötte a három pont sorsát, 3-2-re nyert a Chelsea.

„Nagyon nehéz mérkőzés volt, ellenfelünk egy igen jó csapat. A kései győztes gól a szerencsének is köszönhető, de összességében megérdemelt a győzelmünk. Kedvező helyzetben vagyunk a továbbjutást illetően” – mondta az emlékezetes mérkőzésről Roberto Di Matteo, a címvédő vezetőedzője.

„A találkozó nagy részében domináltunk, volt egy csomó helyzetünk, sokkal jobbak voltunk a Chelsea-nél. Szomorú, hogy nem tudtunk szerezni egy harmadik gólt a végén, pedig nagy területek nyíltak meg a hazaiak védelmében” – szitkozódott Mircea Lucescu, a Donyeck trénere.

Chelsea – Shakthar Donyeck 3-2:

A csoport másik meccsén a Juventus érvényesítette a papírformát és főleg első félidei jó játékának köszönhetően 4-0-ra nyert a Nordsjaelland ellen, így hosszú nyeretlen széria (nemzetközi porondon) végére tett pontot a torinói alakulat. Ezzel egyszersmind megtartotta esélyét a csoportból való továbbjutásra.

„Meg akartuk nyerni ezt a mérkőzést, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a játékosok már az első perctől fogva jól játszottak. Számos helyzetet alakítottunk ki és szereztünk négy gólt is. A tökéletes estéhez már csak Alessandro Matri gólja hiányzott. A hétvégén kikaptunk az Intertől, ami az egész társaságot bosszantja, de azt hiszem ez a vereség is motiválja a fiúkat” – értékelte a látottakat Angelo Alessio, a Juventus másodedzője.

„Meg kell vizsgálnunk az okokat, miért játszottunk tudásunk alatt és a Juventus hogyan rukkolhatott elő egy ilyen fantasztikus teljesítménnyel. Egyszerűen nem tudtunk kiszabadulni a nyomásuk alól, ez volt edzői karrierem legrosszabb mérkőzése” – így Kasper Hjulmand, a dánok vezetőedzője.

Juventus – Nordsjaelland 4-0:

Eredmények – Bajnokok Ligája, 4. forduló, E csoport
Chelsea – Shaktar Donyeck 3-2 (2-1)
Gólszerzők:Torres (7.), Oscar (40.), Moses (94.), illetve Willian (9., 47.)

Juventus – Nordsjaelland 4-0 (3-0)
Gólszerzők: Marchisio (6.), Vidal (23.), Giovinco (37.), Quagliarella (75.)

Az F csoportban a Bayern München megszerezte harmadik győzelmét, ráadásul nem is akármilyen produkcióval. A bajor sztárklub már az első felvonásban ötöt lőtt a szebb napokat is megélt Lille-nek, a vége pedig 6-1 lett, Claudio Pizarro egymaga három találatot jegyzett.

„Az eufóriának köszönhető a mostani remek teljesítményünk. Az első félidőben elképesztően jól játszottunk, remek gólokat szereztünk, kétszer is szabadrúgásból. Ugyanakkor azt hozzá kell tenni, hogy ellenfelünk nem volt a topon” – mondta a Bayernt gardírozó Jupp Heynckes.

„A legnehezebb az lesz, hogy ezután a vereség után kezelni tudjuk a helyzetet. Gyorsan magunk mögött kell hagyni ezt a kilencven percet. Szerencsére három nap múlva újra játszunk, így talán hamar el tudjuk felejteni a Bajnokok Ligáját. Mindenesetre megmutattuk, hogy nem vagyunk elég jók ehhez a sorozathoz” – mondta csalódottan Rudi Garcia, az LOSC trénere.

Bayern München – Lille 6-1:

Nagy lépést tett a továbbjutás kiharcolásáért a Valencia is, amely a közvetlen rivális BATE Boriszovot verte hazai pályán 4-2-re.

„Igen, boldog vagyok, mivel három nagyon fontos pontot szereztünk. Még játszunk hazai pályán a Bayern ellen, az sorsdöntő ütközet lesz. Még nincs lefutva a csoport, ha a BATE nyer legközelebb, akkor itt vannak a nyakunkon, de sikerült bebiztosítanunk magunkat” – értékelt Mauricio Pellegrino, a Valencia vezetőedzője.

„Amint láthatták, a saját utunkat járjuk továbbra is, a fiúk azt játszották, amit kértünk tőlük. A középpályás sajnos sokat hibáztunk, ellenfelünk ezt gólokkal büntette” – mondta Viktor Goncsarenko, a BATE-t irányító szakember.

Valencia – BATE Boriszov 4-2:

Eredmények – Bajnokok Ligája, 4. forduló, F csoport
Valencia – BATE Boriszov 4-2 (2-0)
Gólszerzők: Jonas (26.), Soldado (29.-büntetőből), Feghouli (51., 86.) illetve Renan (53.), Mozolevski (83.)

Bayern München – Lille 6-1 (5-0)
Gólszerzők: Schweinsteiger (5.), Pizarro (18., 28., 33.), Robben (23.), Kroos (66.) illetve Kalou (57.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik