Foci

U19-es csapatunk lemaradt az Eb-ről

A magyar U19-es labdarúgó válogatott elbukta a továbbjutást, mivel Ausztriától 2-1-es vereséget szenvedett Európa-bajnoki selejtezőn.

A magyar ifjúsági válogatott abban a tudatban lépet pályára a csoportban eddig hibátlan osztrák válogatott ellen, hogy ha nyernek a szomszédok ellen, akkor csoportelsők lesznek, ha döntetlent játszanak, akkor másodikak, viszont egy vereség esetén elszáll a továbbjutási esély, mivel akkor Mészöly Géza együttese csak a harmadik pozíciót szerzi meg. Ugyanis az U19-es csapat az első fordulóban döntetlent játszott a bolgárok ellen, a másodikban pedig simán ewlintéztre Andorrát.

Ehhez képest a sorsdöntő meccsen a vendégek már 18 perc játék után betaláltak: egy szögletet követően Murg juttatta a gólvonal mögé a játékszert, majd a szünet után megduplázták előnyüket az oisztrákok, hiszen Luxbacher parádés tekerésének köszönhetően már 0-2 volt az állás. A hajrában sikerült szépítenie a magyar csapatnak, de Kleinheisler büntetője már nem osztott, nem szorott.

A csoport másik meccsén Bulgária 7-0-ra kiütötte Andorrát, így a magyar csapattal azonos pontszámmal zártak, azonban a bulgároknak jobb a gólkülönbségük, így ők léptek tovább másodikként.

Eredmény – U19-es Eb-selejtezőtorna
Magyarország – Ausztria 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Kleinheisler (72.) illetve Murg (18.), Luxbacher (67.) 

A csoport végeredménye: 1. Ausztria 9 pont, 2. Bulgária 4 (9-3), 3. Magyarország 4 (5-3), 4. Andorra 0

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik