Foci

A Vidi a TOP 100-ba került a klubvilágranglistán!

videoton fc (videoton fc, )
videoton fc (videoton fc, )

Az IFFHS, a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet novemberi ranglistáján a Videoton bekerült a TOP 100-ba, jelenleg a 95. Ha csütörtökön a Basel FC elleni Európa Liga-mérkőzésen sikerülne a továbbjutás, akár még előrébb is léphetne.

Kapcsolódó cikkek

A Videoton története során először szerepel a világ 100 legjobb klubja között. A listát a Barcelona vezeti. (Teljes lista itt) Érdekesség, hogy júliusban, mielőtt megkezdte volna Európa Liga-selejtezőit, Paulo Sousa csapata még csak a 320. helyen állt. A fehérváriak veretes társaságba kerültek, az Ajax Amszterdam előzi meg őket egyetlen ponttal, míg a 95. helyen a Zenit Szentpétervárral és a Rosenborggal osztoznak. Érdekesség, hogy például a Benfica, a Róma, a Stuttgart vagy a Botafogo is Sándor Györgyék mögé rangsorolódott.

Ami biztos, egy esetleges Európa Liga-csoportkörből való továbbjutás tovább erősítené a Videoton világranglistán elfoglalt helyét. Erre már csütörtökön is van lehetőség, hiszen egy baseli sikerrel és 9 szerzett ponttal már szinte biztosan tovább lehet jutni az egyenes kieséses szakaszba.

A Videoton negyedik csoportmérkőzését november 8-án, csütörtökön 21 órától a STORY4 televízió élőben közvetíti, míg online élőképes közvetítésben honlapunkon, a www.sport24.hu-n is követhetik a találkozót.

(Az online közvetítést az UEFA-jogok értelmében csak Magyarország területéről lehet majd nézni!)

Mi csak annyit tehetünk hozzá: Hajrá Vidi!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik