Sport

Megint csak Nikolics

A Videoton FC magabiztos győzelmet aratott az OTP Bank Liga 13. fordulójában a Kaposvári Rákóczi otthonában, a meccs főszereplője ezúttal is a kétgólos Nikolics Nemanja volt.

Kapcsolódó cikkek

A találkozó első negyedórája inkább hazai kezdeményezéssel telt el, aztán egyre inkább fölénybe került a Videoton, legfőképpen agresszivitásnak köszönhetően. Más lapra tartozik, hogy még igazán a gólhelyzetig sem jutottak el.

A gólra a 47. percig kellett várni, s ki más szerezte, mint az éppen Kaposvárról induló Nikolics Nemanja – aki az utóbbi időben szinte egyszemélyes gólgyárra avanzsált a piros-kék alakulatban. – legutóbb is az ő duplájával győzték le a Haladást a Magyar Kupában. Egy hazai védelmi baki után először ugyan még a kivetődő Lubos Hajduchba vágta a labdát, de a kipattanót már értékesítette. Említést érdemel Bognár Tamás játékvezető „működése” is, mivel előbb az első félidő 25. percében nem adott meg egy szabályos találatot Walter Lee-nek, majd a vendéglátók egy büntetőt kérhettek tőle számon, tegyük hozzá teljesen jogosan, amikor Álvaro Brachi fellökte a tizenhatoson belül Balázs Benjámint. De aztán „kompenzált”, mert 69. percben Balázs lekönyökölte a Vidi védőjét, de ezt nem követte sárga lap, és kiállítás (mivel a játékosnak már volt egy sárgája). A 62. percben közel járt az egyenlítéshez a Kaposvár, Drazen Haruna 25 méterről leadott bombája suhant el Mladen Bozsovics kapuja mellett. Majd alig telt el a lehetőség után negyedóra, bebiztosította győzelmét a Vidi. Igaz, nyomtak rendesen a piros-kékek, de a gólhoz kellett Nikola Mitrovics nagyszerű passza, valamint Nikolics mutatós csele, amely után a hálóba emelt.

Győzelmével a tabella negyedik helyére jött fel a Videoton FC, ragad az élbolyhoz, és már csak hat ponttal van lemaradva az első helyen álló Győri ETO-tól.

Jegyzőkönyv:

Kaposvári Rákóczi FC – Videoton FC 0-2 (0-0)
Kaposvár, 2000 néző.

Vezette: Bognár T. (Szpisják, Kormányos)
Kaposvár: Hajduch – Okouka, Bank, Kovács O., Jánvári – Balázs, Pedro, Safaric (Vrucina, 76.), Horváth T., Oláh (Diallo, 80.) – Haruna. Vezetőedző: Prukner László.
Videoton FC: M. Bozsovics-  Brachi, Kaká, P. Vinícius, H. Sanchez – Tóth B. (Sándor Gy., 57.), Mitrovics – Walter, Renato Neto, F. Oliveira (Kovács I., 74.)  –  Nikolics N. (Szekeres A,, 84.).  Vezetőedző: Paulo Sousa.

Gólszerző: Nikolics N. (2)

Edzőszemmel:

– Arra számítottam, hogy a Videoton FC ma kivárásra játszik, de ettől függetlenül nekünk kezdeményeznünk kellett ahhoz, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk. A kezdeményezéssel nem is volt probléma, ugyanakkor többször hiba csúszott a játékunkban elől is és hátul is. Hátul kétszer is lehetőséget adtunk Nikolicsnak arra, hogy bebizonyítsa azt, amit egyébként is tudtunk, hogy nagyszerű játékos. – Prukner László a Kaposvár vezetőedzője

– Nagyon komoly ellenfél ellen játszottunk ma. A Kaposvár mindig, mindenki ellen veszélyes, főleg hazai pályán. Sikerült azonban  intelligensen játszanunk, így nagyon fontos három pontot szereztünk. – Paulo Sousa a Videoton FC

Ajánlott videó

Olvasói sztorik