Foci

Nem tudott visszavágni az Arsenal és a Milan

schalke arsenal (schalke 04, schalke, arsenal)
schalke arsenal (schalke 04, schalke, arsenal)

Továbbra is nyílt a küzdelem a Bajnokok Ligájában: a Schalke két-, a Milan egygólos hátrányból mentette döntetlenre saját hazai meccsét.

A Bajnokok Ligájában az A csoport a legegyértelműbb ebben a szezonban, hiszen a PSG és a Porto is kiemelkedik a csoportból. Ennek megfelelően a Paris SG fix egyes meccsen fogadta a Dinamo Zagrebot, amely még egyetlen pontot sem szerzett a BL-ben.

Már az első félidőben eredményes volt a PSG, és aztán a másodikban a horvátok fáradtságát kihasználva kitömték ellenfelüket a franciák. Érdekesség, hogy a Kijev-Porto találkozó volt az egyetlen 90 perc, amelyen nem született gól.

A B csoportban sok minden megváltozott azzal, hogy két hete hazai pályán kapott ki az Arsenal a Schalke ellenében 2-0-ra. Így ugyanis a görög Olympiakosz egy esetleges győzelemmel, valamint a londoniak újbóli vereségével a harmadik helyre csusszantotta volna Wenger együttesét. Így nagyon fontos volt az angoloknak a gelsenkircheni meccs.

Talán ezért kezdett hosszú idő után Walcott a vendégeknél, és a 18. percben egy rosszul hazafejelt labdára le is csapott. Továbbpasszolt Giroudnak, aki egyedül vihette kapura a labdát, de elbotlott, a játékszert megkaparintotta Walcott, és a kapuba lőtt (0-1).

Sőt, a 28. percben újabb angol találat született: Podolski forgott a bal oldalon, középre adta a labdát, érkezett nagy lendülettel az üresen hagyott Giroud, és a kapuba fejelt (0-2). A Schalke az első félidő hosszabbításában szépített: egy védelmi ingás után Holtby fejelt Huntelaarhoz, aki azonnal bevágta a bal alsóba (1-2).

Az 51. percben duplázhatott volna, teljesen egyedül vitte kapura a lasztit, de Mannone bravúrral hárított, vagy talán Huntelaar lőtte a kapusba a lehetőséget. Az 56. percben Mertesacker kezezéséért nem kapott büntetőt a Schalke, majd a németek elkezdtek mindent beleadni. Remekül játszott Huub Stevens együttese, de Mannone kiválóan védett. Egészen a 68. percig, amikor Farfan a jobb szélről egyenlíteni tudott, a labdát Vermaelen lőtte a kapuba lényegében (2-2). A legvégén Walcott lábában volt a győzelem, de kihagyta a ziccert.

A másik találkozón korán vezetett az Olympiakosz, amelyben Megyeri ezúttal a kispadon kezdett. Hiába egyenlített a Montpellier Görögországban, a vége a hazaiaké volt, akik így esélyesek a továbbjutásra.

A BL idei szezonjának eddigi meglepetése a Malaga 100 százalékos szereplése, eddig minden meccsüket megnyerték, és Eliseu 40. percben szerzett góljával a Milan otthonában is megszerezták a vezetést. Az olaszok borzalmas szezont produkálnak, igaz ez még akkor is, ha legutóbb 4-1-re nyertek a Chievo ellen. A katari kézben lévő spanyol kiscsapat ugyanakkor azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a fizetések csúsznak – állítólag.

A Milan nem tudott érdemben hozzászólni a Malaga magabiztos játékához, egyedül a 73. percben szerzett Pato-gól az, amin szépségtapasz lehet, de az 1-1- ezzel együtt is sovány a Milannak.

Az Anderlecht gyengén muzsikál az utóbbi időben, a Zenit ellen ki is kapott két hete, így az orosz csapat beszállt a továbbjutásért folyó harcba. Talán ezért volt meglepő, hogy a belgák szereztek vezetést, és meg is tartották azt a meccs végéig. Nyílt a harc ebben a csoportban is.

Az, hogy mi történt a bombasztikus D csoportban a Real Madrid és a Manchester City meccsén, itt elolvashatod.

Eredmények – Bajnokok Ligája, 4. forduló:

A csoport:

Dinamo Kijev – Porto 0-0

Paris SG – Dinamo Zagreb 4-0 (1-0)
gólszerzők: Alex (16.), Matuidi (61.), Menez (65.), Hoarau (80.)

A csoport állása:

1. Porto 10 pont
2. Paris SG 9 pont
3. Dinamo Kijev 4 pont
4. Dinamo Zagreb 0 pont

B csoport:

Schalke 04 – Arsenal 2-2 (1-2)
gólszerzők: Huntelaar (45+2.), Farfan (68.), illetve Walcott (18.), Giroud (25.)

Olympiakosz – Montpellier 2-1 (1-0)
gólszerzők: Machado (4.), Greco (80.), Mitroglou (81.), illetve Belhanda (66., 11-esből)

A csoport állása:

1. Schalke 8 pont
2. Arsenal 7 pont
3. Olympiakosz 6 pont
4. Montpellier 1 pont

C csoport:

Milan – Malaga 1-1 (0-1)
gólszerzők: Pato (73.), illetve Eliseu (40.)

Anderlecht – Zenit 1-0 (1-0)
gólszerzők: Mbokani (17.)

A csoport állása:

1. Malaga 10 pont
2. Milan 5 pont
3. Anderlecht 4 pont
4. Zenit 3 pont

D csoport:

Manchester City – Ajax 2-2 (1-2)
gólszerzők: Y. Toure (22.), Agüero (72.), illetve de Jong (10., 18.)

Real Madrid – Dortmund 2-2 (1-2)
gólszerzők: Pepe (34.), Özil (89.), illetve Reus (28.), Götze (45.)

A csoport állása:

1. Dortmund 8 pont
2. Real Madrid 7 pont
3. Ajax 4 pont
4. Manchester City 2 pont

Ajánlott videó

Olvasói sztorik