Foci

Sima lett az angol rangadó, van Persie betalált

robin van persie (robin van persie)
robin van persie (robin van persie)

Az Arsenalnak esélye sem volt a pontosan és eredményesen játszó Manchester United ellen a Premier League 10. fordulójában.

Sokak által várt mérkőzést rendeztek az Old Traffordon, és a meccs kiválóan kezdődött az ínyencek számára, ugyanis az Arsenalban nyolc évet lehúzó Robin van Persie már a harmadik percben megszerezte a vezetést a Manchester Unitednek.

A találkozó előtt arról paroláztak mindkét oldal hívei, vajon hogyan ünnepel majd van Persie, ha betalál. Nos, feltette kezeit. Kétségtelen, nem ő tehetett a gólról, hanem Vermaelen, aki odaajándékozta neki a 16-os vonalában a labdát,
a holland pedig élt a lehetőséggel és kilőtte a jobb alsót (1-0).

A gól igen megfogta az Arsenalt, a 21. percben van Persie Rooney passza után meglőhette volna a másodikat is, de Mannone védeni tudott. A 28. percben is a londoni kapus volt a főszereplő, Rooney közeli lövését védte bravúrral.

Az első félidő utolsó percében Ashley Young ívelt volna be egy labdát a bal oldalról, Santi Cazorla kezére pattant a labda, a játékvezető 11-est ítélt: Rooney állt oda, de a büntetőt kihagyta, a jobb alsó mellé lőtte. Maradt az 1-0, amely a vendégek számára volt hízelgő, hiszen az Arsenal egyetlen kapuralövést sem jegyzett 45 perc után.

Érdekesség, hogy a szünetben a találkozón bűnrosszul játszó Andre Santos elkérte van Persie mezét, talán kissé korán.

Rögtön a második játékrász kezdete után újra eladta a labdát a belga Vermaelen, van Persie lecsapott rá, középre adott, Valencia azonban tiszta ziccerben elbotlott. Az 54. percben lőtt először kapura az Arsenal, Giroud tette ezt meg a kapufa sarkában.

A 66. percben van Persie-t egyedül hagyta Mertesacker, de a közeli lövést Mannone reflexmozdulattal beleért. Egy perccel később Evra azonban már mattolta a londoniakat: a szöglet után Rooney tekert középre, ugrott egyet az apró Evra, és máris 2-0 volt az állás.

Két percre rá Wilshere odapakolt Evrának, és hibába volt már egy sárgája, Dean egyből a pirosat mutatta fel a nemrég sérülése után visszatérő középpályásnak.

A 80. percben Anderson lőtt lesgólt, a londoniaknak momentumai nem voltak a találkozón. Egészen a hosszabbításig. A 92. percben Walcott passzolt Giroud-nak, a közeli lövését De Gea védte ki, hogy azután a 95. percben Cazorla tekerjen a kapuba egy lecsorgó labdát (2-1).

Ezzel együtt nagyon sima lett a rangadó. Győzött a United.

Eredmény – Premier League, 10. forduló:

Manchester United – Arsenal  2-1 (1-0)

Old Trafford, 75 492 ezer néző, vezette: Mike Dean

Manchester United: De Gea – Rafael, Ferdinand, Evans, Evra – Cleverley (Anderson, 61.), Carrick – Valencia (Nani, 82.), Rooney, Young – van Persie. Menedzser: Sir Alex Ferguson

Arsenal: Mannone – Sagna, Mertesacker, Vermaelen, Santos – Wilshere, Arteta – Ramsey (Walcott, 52.), Cazorla, Podolski (Arsavin, 82.) – Giroud. Menedzser: Arsene Wenger

Gólszerzők: van Persie (3.), Evra (67.), illetve Cazorla (95.)

Sárga lap: Young (29.),  Cleverley (37.), van Persie (60.), Anderson (72.), Rooney (81.), illetve Wilshere (14.), Arsavin (83.), Arteta (90.)

Piros lap: Wilshere (69.)

Videó – a találkozó összefoglalója:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik