Foci

Otthon hengerelt a Milan

AC Milan (ac milan, )
AC Milan (ac milan, )

Az AC Milan labdarúgócsapata hazai pályán 5-1-re nyert a Chievo ellen az olasz bajnokság 11. fordulójában.

Talán csak az AC Milan ellenszurkolói remélték azt, hogy a 11. fordulóban sorra kerülő Chievo elleni összecsapás amolyan alsóházi rangadó lesz. Azonban ez így lett, a lombardok ugyanis a fordulót a 12. helyről várták, míg a veronai ellenfél a 13. pozícióból futott neki az összecsapásnak.

A hazai pályán játszó Milan hamar megszerezte a vezetést, Emmanuelson érkezett remek ütemben egy beívelt labdára, így már a 16. percben a vendégek hálójában táncolt a labda. Amire senki sem számított, az bekövetkezett, ugyanis szinte azonnal egyenlített a Chievo, Pellissier egy szöglet után bólintott a Abbiati kapujába.

Ez az ebben a szezonban megszokott forgatókönyvet idézte milánói oldalon, ám Massimiliano Allegri fiai a jelek szerint ráuntak a sok botlásra, ugyanis megemberelték magukat: előbb Montolivo talált be egy tetszetős támadás végén, majd Bojan lőtte meg első gólját a Rossoneri színeiben, így a félidőre megnyugtatót, 3-1-es előnnyel mehetett a Milan.

A második félidőben is a hazaiak domináltak, csak az volt a kérdés, mikor esik újabb találat. Erre végül a 75. percig kellett várni, a Fáraó, azaz El Shaarawy közelről passzolt az üres kapuba egy beívelést követően, sőt, a végén még gólt lövetett Pazzinivel is, így az Intertől szerzett támadó a Bologna után végre egy msik csapat kapuját is be tudta venni.

Az AC Milan így végül 5-1-re nyert és több helyet ugrott előre a tabellán, igaz a többiek még adósak a soros meccsükkel.

Eredmény – Serie A, 11. forduló
AC Milan – Chievo Verona 5-1 (3-1)
Gólszerzők: Emmanuelson (16.), Montolivo (36.), Bojan (41.), El Shaarawy (75.), Pazzini (35.) illetve Pellissier (18.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik