Foci

Az Inter legyőzte a Juventust

Esteban Cambiasso (esteban cambiasso, )
Esteban Cambiasso (esteban cambiasso, )

Negyvenkilenc veretlenül megvívott bajnoki mérkőzés után hazai pályán, az ősi rivális Internazionale ellen kapott ki először a Juventus.

219. alkalommal rendezték meg a Derby d’Itáliát szombaton este, a Juventus és az Internazionale rangadója pedig mindig szolgáltat elég beszédtémát nem csak Olaszország, de Európa-szerte is. Nem volt ez másképp ezúttal sem, ugyanis Vidal már a 20. másodpercben megszerezte a vezetést, csakhogy a gólpasszos Kwadwo Asamoah egyértelmű lesen kapta a labdát, mielőtt asszisztot adott volna.

A folytatásban a Juve akár padlóra is küldhette volna ellenfelét, mint tette azt a Roma ellen, de a hazaiak most jóval pontatlanabbul játszottak, mint akkor, így maradt a minimális előny. Idő közben az Inter életjeleket mutatott, a 12. percben pedig gólt is szerzett, de Palacio lesről talált be, ezt pedig ezúttal joggal érvénytelenítették.

A folytatásban is megmaradt a hazai mezőnyfölény, azonban azt el kellett könyvelnünk, hogy Lichtsteinert nyugodtan ki lehetett volna állítani, a svájci ugyanis egy sárgával a tarsolyában kegyetlenül felrúgta Palaciót. Jellemző, hogy a szélsőt le is cserélték pár perccel később. A félidő végén még Vidal találhatott volna be, de ígéretes helyzetét elpuskázta.

A második felvonásban sokkal kiegyenlítettebb volt a játék, mint az első 45 percben, az Inter már sokkal veszélyesebben játszott. Közben egy érdekes közjáték is megzavarta a találkozót, ugyanis az egyik alapvonali asszisztenst tarkón dobták egy azonosítatlan tárggyal, emiatt minden bizonnyal büntetésre számíthatnak a tornióiak.

Az 59. percben egyenlített az Inter, miután Milito értékesített magabiztosan egy könnyen befújt büntetőt. Miután teljesen nyílttá vált a mérkőzés, itt is, ott is akadtak helyzetek, majd a 75. percben a csereként beállt Guarin lőtt távolról, Buffon védett ugyan, azonban a kipattanó Milito elé került, a támadó pedig kapásból a hálóba bombázott – először került a szezon során hátrányba a Juventus.

A folytatásban a Juventus már teljesen kitámadott, akadt is pár lehetősége a hazaiaknak, ám egy elbaltázott szabadrúgás utáni kontra végén Palacio is beköszönt, az Inter pedig megérdemelten hozta el mind a három pontot Torinóból, 1-3 lett a vége, a Juve 49 veretlen bajnoki után (legutóbb tavaly májusban a Parma győzte le a Juventust) kapott ki és elszenvedte első vereségét új stadionjában.

A Zebrák továbbra is vezetik a bajnokságot, ám már csak egy pont a különbség a két rivális között. Az Inter zsinórban tízedik meccsét nyerte meg idegenben, összességében pedig a kilencedik győzelmét könyvelhette el sorozatban a milánói együttes.

Eredmény – Serie A, 11. forduló
Juventus – Internazionale 1-3 (1-0)
Gólszerzők: Vidal (1.) illetve Milito (59. – 11-esből, 75.), Palacio (90+1.)

Videó – a találkozó összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik