Foci

Nikolic a hosszabbításban lőtte tovább a Vidit

A Videoton labdarúgócsapata Nemanja Nikolic hosszabbításban szerzett duplájával nyert a Szombathelyi Haladás ellen a Magyar Kupa 3. fordulójában.

Remek iramban kezdődött a székesfehérvári mérkőzés, még csak a harmadik perc elején jártunk, amikor már a harmadik veszélyes jelenetet jegyezhettük fel, igaz Haraszti helyzetében volt csak benne a gól, ám a fiatal játékos eltotojázta a ziccert. A folytatásban aztán már nem lehetett tartani ezt a tempót, úgyhogy kicsit visszább esett a színvonal, a Videoton próbálkozott becsülettel, a Haladás pedig fegyelmezetten védekezett.

A második felvonás hajrájában jártunk, amikor a 74. percben a szombathelyiek kerültek gólhelyzetbe, azonban Radó hiába lőtt el Tujvel mellett, a kapufa kihúzta a hálóőrt a slamasztikából. Felpörögtek ettől az események, igen élvezetes volt a rendes játékidő vége, Tujvelnek akadt több védeni valója, de Sándor járt a legközelebb a gólhoz, egy szöglet után fejelt a lécre nagy erővel. Ugyan 0-0 volt az állás bő 90 perc után, nem lehetett panasz a meccsre, ráadásul volt még egy hosszabbítás is.

A ráadás első félidejében a csereként beálló Nikolic kétszer is villant, előbb fejjel, majd egy szabadrúgási utáni kipattanó után lábbal volt eredményes, ezzel pedig tovább is lőtte csapatát a legjobb 16 közé.

Két eredménnyel vagyunk még adósak délutánról: a Vasas magabiztosan nyert 3-0-ra az Ajka ellen, míg a Paks a vártnál szorosabban lépte le 2-1-re a REAC-ot, így mind a két együttes továbbjutott.

Eredmények – Magyar Kup, 3. forduló (a 16 közé jutásért)

Videoton – Szombathelyi Haladás 2-0 (0-0, 0-0) – hosszabbításban
Gólszerzők: Nikolic (95., 100.)

Vasas – Ajka 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Dos Santos (11.), Polényi (72.), Szilágyi (81.)

REAC – MVM Paks 1-2 (1-2)
Gólszerzők: Buzás (23.) illetve Fiola (13., 18.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik