Foci

Mégis lett bűnbakja a lengyel-angol meccsnek

Menesztette a varsói Nemzeti Stadion eddigi vezetőjét, Robert Wojtast hétfőn a lengyel sportminiszter, és a helyére Michal Prymast nevezte ki, miután az angolok elleni, október 16-ra tervezett labdarúgó világbajnoki selejtezőt a pálya alkalmatlansága miatt egy nappal el kellett halasztani.

A mérkőzést azért nem tudták lejátszani az eredetileg kiírt időpontban, mert a heves esőzés miatt a játéktér gyakorlatilag víz alá került. A meteorológusok előre jelezték az esőt, ám sem a csapatok, sem a nemzetközi szövetség (FIFA) nem járult hozzá ahhoz, hogy előre behúzzák az 58 ezer férőhelyes létesítmény tetőszerkezetét, amelyet az esőzés közben biztonsági okokból már nem lehet behúzni.

Joanna Mucha sportminiszter az eset miatt a múlt héten felajánlotta lemondását, ezt azonban Donald Tusk miniszterelnök nem fogadta el.

Michal Prymas, aki a nyári kontinensviadalon a poznani előkészületeket irányította, év végéig látja el a vezetői feladatokat a Nemzeti Stadion élén, a poszt végleges betöltésére pályázatot írnak majd ki.

A lengyel sajtó az eset után arról írt, hogy a pálya sokkal rosszabb minőségű volt, mint az ukránokkal közösen rendezett nyári Európa-bajnokság idején. A halasztást követően több ezer szurkoló panaszkodott, hogy nem tudnak még egy napot Varsóban maradni, a hazaútra szóló jegyüket ugyanis már előre megváltották.

A mérkőzést – amely 1-1-es döntetlennel ért véget – október 17-én végül a túlnyomó részt napos idő ellenére zárt tető alatt játszották le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik