Foci

Kié lesz az Aranylabda? – Megvannak a jelöltek

Megvan annak a 23 labdarúgónak a neve, akik elnyerhetik a FIFA és a France Football közös díját. Többségben a Real Madrid és a Barcelona játékosai.

Hétfőn a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) nyilvánosságra hozta annak a 23 labdarúgónak a nevét, akik közül kikerül majd a France Football és a FIFA által létrehozott közös díj, az Aranylabda győztese. November 29-én a szaklap és a nemzetközi szervezet háromra szűkíti majd a listát, közülük kerül ki a végső győztes, akinek kilétére a FIFA szokásos zürichi gáláján derül majd fény, 2013. január 7-én.

A lista hat Real Madridban és öt Barcelonában focizó sportoló nevét is tartalmazza, azonban kisebb meglepetésre a Bajnokok Ligája-győztes Chelsea senkit sem delegál a szavazásra. Természetesen a címvédő Lionel Messi és Cristiano Ronaldo ott van a legjobb 23-ban, mint ahogyan az a Radamel Falcao is, akinek győzelme érdekében a madridi Marca internetes „hadjáratba” kezdett.

Az év legjobb edzője díjra tízen esélyesek, köztük van Pep Guardiola, José Mourinho, Sir Alex Ferguson és Vicente Del Bosque is, csak hogy párat említsünk. Nem lesz könnyű dolga az ítészeknek.

A január 7-i gálán derül fény a Puskás-díj nyertesére (november végén nevezik meg a három jelöltet), a FIFA FIFPro álomcsapatára, valamint a női focisták között is díjakat osztanak majd.

Jelöltek az Aranylabdára és az Év edzője kitüntetésre

Játékosok:

Sergio Agüero (Argentína), Xabi Alonso (Spanyolország), Mario Balotelli (Olaszország), Karim Benzema (Franciaország), Gianluigi Buffon (Olaszország), Sergio Busquets (Spanyolország), Iker Casillas (Spanyolország), Cristiano Ronaldo (Portugália), Didier Drogba (Elefántcsontpart), Radamel Falcao (Kolumbia), Zlatan Ibrahimović (Svédország), Andrés Iniesta (Spanyolország), Lionel Messi (Argentína), Manuel Neuer (Németország), Neymar (Brazília), Mesut Özil (Németország), Gerard Piqué (Spanyolország), Andrea Pirlo (Olaszország),Sergio Ramos (Spanyolország), Wayne Rooney (Anglia), Yaya Touré (Elefántcsontpart), Robin van Persie (Hollandia), Xavi (Spanyolország)

Edzők:

Vicente del Bosque (Spanyolország), Roberto Di Matteo (Olaszország), Alex Ferguson (Skócia), Pep Guardiola (Spanyolország),Jupp Heynckes (Németország), Jürgen Klopp (Németország), Joachim Löw (Németország), Roberto Mancini (Olaszország), José Mourinho (Portugália), Cesare Prandelli (Olaszország)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik