Foci

A bíró vette el a Liverpooltól a győzelmet

everton-livepool (everton, liverpool fc, )
everton-livepool (everton, liverpool fc, )

A 219. Merseyside-i derbin 2-2-t játszott az Everton és a Liverpool, ám a Vörösök a 94. percben szabályos gólt szereztek, amit a játékvezető nem adott meg.

Az 1980-as évek óta általában a Vörösöket tekintjük a liverpooli rangadó esélyesének, ám idén ez másképp van, hiszen Suarezéket csak a tabella második felében találjuk, míg az Everton a forduló előtt az 5. pozíciót foglalta el. Ez az állapot a második világháború utáni időket idézi, akkor ugyanis a derbiken többnyire a kékek diadalmaskodtak.

Hogy egy kicsit a számokkal is foglalkozzunk, az eddigi 218 lejátszott meccs mérlege a ‘Pool felé billen: a vörösök 88 alkalommal nyertek, a kékek pedig 66-szor, 64 döntetlen mellett.

Most azonban megszületett a 65. iksz is, hiszen a csapatok 2-2-re végeztek vasárnap délután.

A gólgyártást Suarez, illetve Baines kezdte a 15. percben, amikor egy keresztbelőtt labdára a hosszún az uruguayi érkezett, igazított a labdán egyet, majd éles szögből lőtt, de a védő lábán megpattant a játékszer, így végül Baines öngóljaként került a Liverpool vezető találata a krónikás könyvekbe. 

Nem sokkal később ott volt a második “vendég” gól is, ezt viszont már tényleg Suarez szerezte. A támadó egy szabadrúgás után robbant ki jól, és a kapuba csúsztatott. A védők sehol sem voltak, és a kétgólos hátránynál úgy tűnt, az Everton akár egy nagy pofonba is beleszaladhat.

Azonban feléledtek a hazai remények, és előbb szépítettek, majd egyenlítettek a kékek: Jones rosszul öklözött ki egy labdát középre, Osman pedig a tizenhatos vonalától, a lábak között a hálóba lőtt, nem sokkal később pedig Fellaini szedett össze egy labdát a büntetőterületen belül, kicsit körülményesen, majd centerezésére középen Naismith érkezett, és közvetlen közelről tudott eredményes lenni (2-2).

A szünet után mindkét alakulat számos helyzetet alakított ki, hogy ne pontosztozkodással záródjon a találkozó. Amikor már mindenki a lefújásra készült, Suarez a 94. percben betalált, ám a bíró nem adta meg a találatot les miatt. A visszajátszásból azonban kiderült, érvényes volt a gól.

Eredmény – Premier League, 9. forduló
Everton – Liverpool 2-2 (2-2)
Gólszerzők: Osman (22.), Naismith (35.) illetve Baines (15.-öngól), Suarez (20.)

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik