Foci

Nem mosta el az eső a lengyel sportminisztert

varsói stadion (varsói stadion, )
varsói stadion (varsói stadion, )

Donald Tusk lengyel miniszterelnök nem fogadta el a sportminiszter Anna Mucha lemondását.

A tárcavezető azért volt kész távozni posztjáról, mert közvetetten felelősnek érezte magát az angolok elleni labdarúgó világbajnoki selejtező elhalasztásáért. A múlt keddre tervezett találkozót a varsói pálya alkalmatlansága miatt kellett halasztani.

Donald Tusk szerdai sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, igazságtalannak érezné, ha elfogadná Anna Mucha lemondását, mivel a stadionban többen is meghozhatták volna a végső döntést, ám a felelősséget senki sem vállalta. Ugyanakkor hozzátette, hogy a hatalmas eső miatt biztonsági okai voltak annak, hogy végül nem húzták be az 58 ezer férőhelyes létesítmény tetőszerkezetét.

A H csoport mérkőzésének eredeti időpontjára a heves esőzés miatt a játéktér gyakorlatilag víz alá került. A meteorológusok előre jelezték ugyan az esőt, ám a két csapat és a nemzetközi szövetség (FIFA) sem járult hozzá ahhoz, hogy előre behúzzák a Nemzeti Stadion tetőszerkezetét.

A lengyel sajtó az eset után arról írt, hogy a pálya sokkal rosszabb minőségű volt, mint az ukránokkal közösen rendezett nyári Európa-bajnokság idején. A halasztást követően több ezer szurkoló panaszkodott, hogy nem tudnak még egy napot Varsóban maradni, a hazaútra szóló jegyüket ugyanis már előre megváltották.

A mérkőzést – amely 1-1-es döntetlennel ért véget – múlt szerdán végül a túlnyomó részt napos idő ellenére zárt tető alatt játszották le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik