Foci

Kikapott a címvédő Chelsea Ukrajnában

chelsea sahtar (chelsea, sahtar donyeck, )
chelsea sahtar (chelsea, sahtar donyeck, )

A Bajnokok Ligája keddi játéknapján a Sahtar Donyeck lefocizta az angol bajnokot, a Juventus ismét döntetlent játszott, most Dániában.

Még egyetlen csapat sem nyert európai kupameccset a Sahtar stadionjában, a Chelsea-nek tehát egyáltalán nem volt egyszerű feladata Ukrajnában. A hazaiaknál három ukrán, a vendégeknél három angol volt a kezdőcsapatban.

A BL címvédőjénél nem volt ott a kezdőben Eden Hazard, ott volt viszont a bombaformában lévő Mata, és a Juvének két gólt szerző Oscar is. A taktikai koncepciók nagyjából a 3. percben borultak: Teixeira ugyanis 14 méteres lövésével megszerezte a vezetést a Sahtarnak, miután kilépett a Chelsea-védők mögül egy megingást követően – Terry kezéről pattant elé a labda (1-0).

A 16. percben Wilian elképesztő erejű lövést eresztett meg, alig ment fölé. Bátran, lazán játszott a Sahtar. Ellenben a Chelsea bajban volt, mert a 16. percben Lampard ártatlan helyzetben elcsúszott, megsérült, helyére Hazard jött be.

A Chelsea-nek nem sok momentuma volt, bár egyszer elment Torres, és majdnem helyzet alakult ki, jellemző, hogy a labdavesztése után Willian száguldott a kapuig, a helyzet aztán elhervadt. A 35. percben Torres ment el majdnem a kapuig, két percre rá viszont a Sahtar el is ment: Willian adott remek passzt Mkhitariannak, a lövése után Cech hatalmasat védett. A 40. percben is nagy tűzijáték volt az angol kapu előtt, akkor is Cech védett bravúrral.

A második félidőt is remekül kezdett a Sahtar: villámgyors kontrát vezetett az ukrán csapat: Hazard elvesztette a labdát a középpályán, Willian futotta le a védőket, odatette Fernandinhónak, aki kilőtte a jobb alsót. A 71. percben Mkhitarian óriási lövést küldött kapura, az ukrán góllövőlistát fölényesen vezető támadó lövését hatástalanította Cech.

A 88. percben váratlanul szépített a Chelsea: Ivanovic ment le az alapvonalig, érkezett Oscar és meglőtte 3. BL-gólját. A végén maradt a 2-1, behódolt a címvédő.

Videó – a Chelsea így kapott ki Ukrajnában:

A Juventusnak mindenképpen győznie kellett, hiszen az eddigi két döntetlennel semmire sem mennek, ráadásul az előző BL-szereplésük alkalmával négy döntetlennel búcsúztak a csoportkör után. Az első félidőben jobbára Pirlo megmozdulásai jelentettek veszélyt a Nordsjaelland elleni idegenbeli találkozón. Ő végezte el a szögleteket, és emellett is jól mozgatta a Juvét, de sokminden nem történt. Sőt, a dánoknak is akadt helyzete, de Beckmann és Lorentzen ekkormég mellélőttek.

Nem úgy az 50. percben, amikor Mikkel Beckmann már eredményes volt, gyönyörű szabadrúgásgóllal. Az 58. percben Giovinco fejelhetett nagy helyzetben, de nem tudott egyenlíteni az olasz bajnok. Hősiesen védekezett a dán együttes, egészen a 81. percig. Akkor Pirlo szöglete után Isla adott nagyszerű labdát Vucinicnek, aki nem hibázott.

A Juve újabb gólt már nem tudott elérni, így sorozatban hatodik döntetlenjét érte el a BL-ben.

Az F csoportban eddig parádésan szerepel a BATE Borisov, hiszen Lille-ben nyertek az első fordulóban három gólt szerezve, majd 3-1-re verték meg a Bayern Münchent a minszki “albérletben”.

Ezúttal a lehető legrosszabbkor kerültek számszaki és lélektani hátrányba is: a Valencia ugyanis Simic szabálytalanságát követően Soldado 11-esével a 45. percben szerezte meg a vezetést. A második félidő 10. percében a spanyolok gólvágója akcióból is betalált, így úgy tűnt, a fehérorosz csodának időlegesen, de végeszakad. Sőt, a 69. percben mesterhármast ért el a csatár, így a meccs végleg eldőlt.

Videó – a Valencia sima sikere:

A Lille viszonylag korán kapott egy gólt 11-esből, és ezt követően a Bayern már magabiztosan játszott a franciák ellen. A müncheniek nagyon együtt vannak, a hétvégén 8. bajnokijukat is megnyerték, ezzel rekordot állítottak fel a Bundesligában, sőt, legutóbbi 3 meccsükön gólt sem kaptak.

Hogy mi történt a Barcelona és a Manchester United csoportjaiban, ide kattintva kiderül.

Videó – Müller büntetője:

Eredmény – Bajnokok Ligája:

E csoport:

Sahtar Donyeck – Chelsea 2-1 (1-0)
gólszerzők: Teixeira (3.), Fernandinho (50.), illetve Oscar (88.)

Nordsjaelland – Juventus 1-1 (0-0)
gólszerzők: Beckmann (50.)

Az állás:

1. Sahtar 7 pont
2. Chelsea 4 pont
3. Juventus 3 pont
4. Nordsjaelland 1 pont

F csoport:

Lille – Bayern München 0-1 (0-1)
gólszerzők: Müller (20., 11-esből)

BATE Borisov – Valencia 0-3 (0-1)
gólszerzők: Soldaldo (45., 11-esből, 55., 69.)

Az állás:

1. Valencia 6 pont
2. BATE 6 pont
3. Bayern München 6 pont
4. Lille 0 pont

Ajánlott videó

Olvasói sztorik