Foci

Dzsudzsák és Juhász nélkül veretlen a válogatott

Dzsudzsák Balázs (dzsudzsák balázs, )
Dzsudzsák Balázs (dzsudzsák balázs, )

A magyar labdarúgó-válogatott nem kapott ki a közelmúltban akkor, amikor Juhász Roland vagy Dzsudzsák Balázs nem volt a pályán.

Sárga lapok miatt hiányzott a Törökország elleni magyar keretből az Anderlecht és a Dinamo Moszkva légiósa is, így sokan azt gondolták, nehezebben fog menni a mieinknek a pályán, mint a két kulcsembernek és vezérnek nevezett focistával.

De nem ment nehezebben, sőt, egyenesen legyőztük a törököket 3-1 arányban. A svédek elleni tavalyi győzelem mellett ez a meccs az Egervári-éra legnagyobb sikere. Történetesen Dzsudzsák Balázs azon a mérkőzésen sem játszott.

Sőt, a Moldova elleni idegenbeli, sokak által nagyon veszélyesnek mondott találkozón sem játszott Dzsudzsi, és azt is megnyertük, 2-0-ra. A pepsifoci.hu emlékeztet, hogy öt évre visszamenőleg (ebbe az időszakba beletartozik Erwin Koeman kapitánykodása is) is akadt olyan meccs, amikor nem játszott Dzsudzsák: Albánia és Málta ellen nyertünk, az oroszok ellen ikszeltünk a távollétében.

Ami a Huszti Szabolcs mellett anno látványosan kiálló Juhász Rolandot illeti: ő sem volt ott a svédek elleni összecsapáson, és az írek ellen sem játszott, akkor nem kaptunk gólt (igaz, nem is rúgtunk). Az albánok elleni egyik sikerünk alkalmával szintén nem játszott a védő.

Ami még biztos: ha egyikőjük sem volt a pályán, mindannyiszor miénk lett a három pont.

Hogy ez mit jelent, nem tudjuk, mindenesetre Egervári Sándor a törökök elleni győztes csata után azt mondta, mindkét játékosra számít a jövőben is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik