Foci

Parádés svéd és francia pontszerzés

svédország (svédország, )
svédország (svédország, )

A 2014-es labdarúgó világbajnokság keddi selejtezőin az olasz nyertek, míg a németek 4-0-ról, a spanyolok 1-0-ról ikszeltek.

Az F csoport éllovasa, az előző körben a portugálokat legyőző Oroszország csak nagy nehézségek árán tudta otthon tartani a három pontot Azerbajdzsán ellen: Shirokov a 84. percben tudott eredményes lenni büntetőből, így igazán szoros volt a végjáték. Fabio Capello együttese így négy meccs után hibátlanul vezeti a csoportját, Portugália előtt.

A nyári Európa-bajnokság társrendezője, Ukrajna meglepetésre hazai környezetben szenvedett 1-0-s vereséget Montenegrótól, így a déliek előreléptek a második pozícióba a H csoportban. Mellesleg a Lengyelország-Anglia mérkőzés a varsói esőzés miatt elmaradt, erről bővebben is beszámoltunk.

Az A csoportban is akadt meglepetés, ugyanis a jóval esélyesebb szerbek a sereghajtó Macedóniától kaptak ki, ráadásul 31 percig emberhátrányban fociztak Brkicék.

A németek és a svédek remek rangadót vívtak – a C csoport első két helyezettjéről beszélünk -, hiszen hiába vezetett a félidőben 3-0-ra a Nationalelf, Ibrahimovicék fel tudtak állni: Özil gólja után (4-0) a PSG légiósa, majd Lustig és Elmander talált be.

A svédek erejéből úgy tűnt, az egyenlítésre már nem futja, azonban az utolsó utáni pillanatban, a 92. percben Elm mégis bevette Neuer kapuját, így hihetetlen, de 4-0-ról álltak fel a svédek, és mentettek pontot.

Szintén izgalmas meccset vívott egymással az olasz és a dán válogatott: az Eb ezüstérmese egy félidőt emberhátrányban játszva 3-1-re tudott diadalmaskodni, köszönhetően Montolivo, de Rossi és Balotelli találatainak.

A nap rangadóján az Európa- és világbajnok spanyol együttes Franciaországot látta vendégül. A La Roja Ramos pöccintése után kerüölt előnybe a 25. percben, ezt követően viszont beállt a gólcsend, igaz, tizenegyest rontottak a hazaiak, hiszen Fabregas kihagyta a megítélt büntretőt.

A második félidőben hajtottak a gallok a pontszerzésért, hiszen mindkét válogatott hatpontos az I csoportban, így érhető módon nem akartak lemaradni a riválistól, és ez sikerült is, mivel Giroud a 93. percben elrontotta a hazaiak örömét, így pontosztozkodással zárult a rangadó.

A mi szempontunkból legfontosabb csoportban – a hihetetlen magyar győzelemről  ide kattintva olvashatnak – az észtek 1-0-ra nyertek Andorrában, míg a hollandok kiütötték a román csapatot: sima, 1-4-el zártak.

Videó – a spanyolok elbuktak két pontot:



Videó – csakúgy mint a németek:

Eredmények – világbajnoki selejtezők
A csoport:
Horvátország-Wales 2-0 (1-0)
Macedónia-Szerbia 1-0 (0-0)
Belgium-Skócia 2-0 (0-0)

B csoport:

Csehország-Bulgária 0-0
Olaszország-Dánia 3-1 (2-1)

C csoport:
Feröer-szigetek – Írország 1-4 (0-0)
Ausztria-Kazahsztán 4-0 (1-0)
Németország-Svédország 4-4 (3-0)

D csoport:
Andorra-Észtország 0-1 (0-0)
Románia-Hollandia 1-4 (1-3)
Magyarország-Törökország 3-1 (1-1)

E csoport:
Ciprus-Norvégia 1-3 (1-1)
Izland-Svájc 0-2 (0-0)
Albánia-Szlovénia 1-0 (1-0)

F csoport:
Oroszország-Azerbajdzsán 1-0 (0-0)
Izrael-Luxemburg 3-0 (2-0)

G csoport:
Lettország-Liechtenstein 2-0 (1-0)
Bosznia-Hercegovina – Litvánia 3-0 (3-0)
Szlovákia-Görögország 0-1 (0-0)

H csoport:
Ukrajna-Montenegró 0-1 (0-1)
San Marino-Moldova 0-2 (0-0)
Lengyelország-Anglia, elmaradt

I csoport:
Fehéroroszország-Grúzia 2-0 (2-0)
Spanyolország-Franciaország 1-1 (1-0)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik