Foci

Kuplerájba vitték a pénzt a válogatott játékosai?

matthaus (matthaus, )
matthaus (matthaus, )

Lothar Matthäus elmúlt héten megjelent önéletrajzi könyve máris botrányt kavart Magyarországon.

“Teljesen vagy sehogyan” címmel önéletrajzi könyvet jelentetett megLothar Matthäus, 150-szeres német válogatott labdarúgó. “Néha keveset gondolkozom, és szabad utat engedek az érzelmeimnek. A szívem ilyenkor erősebb, mint az eszem” – nyilatkozta a frankfurti bemutatón a magyar válogatott volt szövetségi kapitánya a könyv címére utalva.

A jelenleg Budapesten élő, 51 éves szakember részletesen mesél többek között négy zátonyra futott házasságáról, de nyolc oldalt áldozott a magyarországi éveknek is. Az amúgy meglehetősen öntömjénező fejezetben egy bekezdés mindenképpen említést érdemel, az, ahol a 2004-ben, a decemberi thaiföldi Király-kupán történteket citálja elő.

„A harmadik helyért folyó meccs után volt még két napunk Bangkokban. (…) Én egy kisebb focibemutatóért kaptam ötezer dollárt, s ezt szétosztottam 200 dolláronként borítékokba. A vacsora után a játékosoknak és a gyúróknak adtam, amolyan karácsonyi pénzként. Gondoltam, így a családjuknak még vehetnek valami ajándékot. (…) Köszönettel elvették a pénzt, majd két napra eltűntek. Fogalmazzunk úgy: az útirányt a fürdőházak felé vették…” – idéz a könyvből a borsonline.

Matthäus állítása szerint tehát a túrán résztvevő magyar válogatott játékosai finoman körülírva a bangkoki “masszázsszalonokba”, durvábban, kuplerájba vitték a talált pénzt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik