Foci

Benzema Zidane-t is túlszárnyalná

karim benzema (karim benzema, real madrid)
karim benzema (karim benzema, real madrid)

A francia válogatott és a Real Madrid gólerős csatára legalább olyan sikeres szeretne lenni, mint a gallok korábbi ikonja.

Az eredményességet tekintve Karim Benzema szeretné beérni elődjét, Zinedine Zidane-t, és ehhez jó viszonyítási alap lehet számára az, hogy mind a ketten a válogatottban, és a spanyol alakulatban is villognak.

A madridiak kilencese 2009-ben a Lyonból igazolt át a királyi alakulathoz, és azóta többször hasonlította már magát a 2006-ban visszavonult világsztárhoz.

“Szeretek Zidane-nal találkozni, olyan mint egy álom. Mindig tanácsokat kérek tőle, és ő ad is néhányat. Remélem, hogy más karriert tudhatok majd a magaménak, de hasonlóan eredményest” – mondta Benzema.

Persze nem titkolta a támadó, hogy gyerekkori favoritja a brazil Ronaldo volt.

“Az első szezonomat töltöttem Madridban, amikor lehetőségem nyílt találkozni vele. Úgy követtem őt, mint egy gyerek. Számomra minden idők egyik legjobb futballistája. Szerencsés vagyok, hogy a legnagyszerűbb klubban focizhatok. Jó szezonokat kell magam mögött tudnom, olyanokat, mint a múlt idény volt, így biztosíthatom a helyem a válogatottban is. Hogy mi hiányzik ahhoz, hogy én legyek a legjobb játékos? Nem tudom. De keményen dolgozok azon, hogy elérjem ezt a célt.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik