Foci

A Pápa megtréfálta az Újpestet

Az OTP Bank Liga 10. fordulójában a Lombard Pápa 1-1-es döntetlent játszott az Újpest otthonában.

Ellentétes célokkal vágtak neki az összecsapásnak a felek, hiszen a pápaiak a kiesőzónából szerettek volna elkerülni, ehhez pedig nyerniük kellett volna a lila-fehérek otthonában, míg az Újpest számára a három pont az élmezőnyhöz való felzárkózást jelentette volna.

Ehhez képest elég sokáig kellett várni az első komolyabb helyzetre, viszont az meglehetősen nagy ziccer volt. Vasiljevic vette át a labdát remekül a 10. percben majd közelről lőtt, de Szűcs Lajos bravúrral védeni tudott.

Aztán leült a meccs, mezőnyben folyt a játék, aztán a 22. percben szabadrúgással jöhettek a hazaiak, veszélyes helyről. Ezt Kabát Péter ki is használta, ugyanis arra számított, hogy Szűcs majd belép a sorfal mögé – így is történt -, így a támadó visszalőtte a hosszúra a labdát (1-0).

A félidőben mégegyet lőhetett, illetve fejelhetett volna az Újpest, ám Szélesi próbálkozását Szűcs elképesztő reflexszel hárította.

A fordulás után mégkevesebb helyzetet láthatott a publikum, hiszen az Újpest vezetése tudatában visszavett a lendületből, míg a Pápa hiába birtokolta többet a labdát, nem tidtak élni a lehetőséggel.

Azért Vasiljevic előtt adódott még egy ziccer, amit Szűcs lábbal szögletre mentett, de az utolsó tízpercbe fordulva szinte már elkönyvelhető volt a hazai győzelem. Goran Maric viszont nem így gondolta, hiszen a 79. percben jó 25 méterről szánta el magát lövésre. A labdát Balacza talán fogta volna, ám Aarab fejjel még beleért a löketbe, ez pedig megzavarta a hálóőrt, így a játékszer utat talált magának a hálóba (1-1).

A hajrára már csak egy érdekes jelenet jutott: a 68. percben a csereként beállt Tshibuabuát Jos Daerden a 84. percben lehozta a pályáról, így a kongói játékos még húszpercet sem töltött a pályán.

Eredmény – OTP Bank Liga, 10. forduló

Újpest FC – Lombard Pápa (1-0)
Gólszerzők:
Kabát (22.) illetve Maric (79.)

Újpest: Balajcza – Vermes, Aarab, Chema Antón, Iandoli – Remili (Tshibuabua, 68.; Zaris, 84.) Szélesi, Vasiljevic, Christ – Kabát, Balogh B. (Stanisavljevic, 73.) Vezetőedző: Jos Daerden.

Pápa: Szűcs – Nagy S., Balogh B., Rodenbücher, Présinger (Tóth B., 64.) – Dlusztus – Quintero (Arsic, 69.) Horváth L., Sekour (Seye, 58.) Németh M. –  Maric Vezetőedző: Zsivóczky Gyula.

Sárga lap: Stanisavljevic (75.) illetve Présinger (32.), Tóth B. (65.), Szűcs (91.), Maric (93.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik