Foci

Üdv az elitben, a City nem érdemelt pontot

Roberto Mancini (roberto mancini, )
Roberto Mancini (roberto mancini, )

A Sport24 összegyűjtötte a labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai játéknapjának összes találatát és edzői nyilatkozatát.

Szerdán is akadt jó sok történés a Bajnokok Ligájában. Az A csoportban például kikapott 1-0-ra a bivalyerős kerettel rendelkező Paris Saint-Germanin Portóban, így az eddig hibátlan portugál csapat a kvartett élére ugrott.

„Dinamikusan játszottunk, több helyzetünk is volt, csak magunkat okolhatjuk, hogy nem lőttünk több gólt. Ugyan néha átengedtük a teret a PSG-nek, de végig mi voltunk a jobb csapat” – értékelte a látottakat Vítor Pereira, a Porto vezetőedzője.

„Igen, ez volt az első vereségünk a szezonban, de ez nem annyira meglepő, lévén egy tapasztaltabb csapattal találkoztunk. Mindazonáltal csalódottak vagyunk, mivel egy sokkal jobb meccset szerettünk volna játszani” – kesergett egy sort Carlo Ancelotti párizsi oldalról.

A csoport másik meccsen Dinamo-rangadót rendeztek, a hazai Kijev pedig lejátszotta a pályáról a több sebből vérző Zágrábot, így a 2-0 tulajdonképpen a horvátokra nézve hízelgő.

„Remekül kezdtünk, majd lőttünk egy gyors gólt. Ezt követően annyira nem voltam megelégedve a srácokkal, páran, mintha tartottak volna az eredménytől. A második félidőre rendeztük a sorokat, de néha túl mélyen játszottunk. Többel is nyerhettünk volna, egyszerűen ellehetetlenítettük a játékukat” – mondta Oleh Blokhin.

„A Kijev megérdemelte ezt a győzelmet, mivel ugyan voltak jó pillanataink, összességében nagy különbség volt a két csapat között” – mérlegelt Ante Cacic.

A B csoportban egy magyar játékos is érdekelt volt, ugyanis Megyeri Balázs védte a Londonba látogató Olympiakosz Pireusz kapuját. A görögök ugyan kiegyenlítettek az Arsenal ellen még az első félidőben, az angolok végül biztosan nyerték meg a meccset 3-1-re, így hibátlanul mérleggel állnak az élen. A Pireusz két vereségnél jár.

„Kemény menet volt, az Olympiakosz nagyon megnehezítette a dolgunkat, mivel remekül védekeztek. Nem kezdtünk rosszul, de utána kissé idegesek lettünk, szóval ez egy fantasztikus eredmény. Végtére is a győzelemre megy ki az egész, nem? Szóval kimentünk a pályára, és megcsináltuk” – egyszerűsítette le a dolgokat Steve Bould, Arséne Wenger segítője.

„Ezek a meccsek sokkal másabbak, mint Görögországban. Otthon mi irányítunk végig, itt azonban másabb a tempó. Az első félidőben jobbak voltunk, három nagy helyzetünk is volt, jobban is kihasználhattuk volna őket. Ez volt az a Pireusz, amit látni akarunk. A második felvonásban is jók voltunk, de az eredmény a lényeges, abban pedig elbuktunk” – mondta a realitás talaján maradva Leonardo Jardim.

A Montpellier Németországban szerezte meg első pontját a BL-ben, pedig a játék képe alapján sima zakóba kellett volna beleszaladnia Gelsenkirchenben. A korai francia vezetés után fordított a Schalke, azonban a tíz emberrel küzdő Montpellier a 90. percben egyenlíteni tudott, 2-2 lett a vége.

„Dühösek vagyunk. Két kapura tartó lövésük volt és mind a kettő góllal zárult. Sokkal hamarabb eldönthettük volna ezt a mérkőzést. Ha emberelőnybe kerülsz a BL-ben, minél több helyzetet kell kidolgoznod. Mi így is tettünk, de a végén egy kontrából gólt kaptunk. Kiegyensúlyozottabbnak kell lennünk” – füstölgött Huub Stevens.

„Még tanulnunk kell a dolgokat, ebből a mérkőzésből pedig sokat lehet meríteni majd a későbbiekben. Büszke vagyok a játékosaimra, megérdemeltük ezt a pontot” – így René Girard.

A C csoportban a Málaga pazarul teljesít. Miután az első fordulóban egy megválaszolatlan hármast hintett hazai pályán a Zenit ellen, most Brüsszelben nyert 3-0-ra az Anderlecht vendégeként. Juhász Roland sajnos a kispadon ragadt, igaz volt egy magyar, aki „kezdőként” 90 percig volt a gyepen, ugyanis Kassai Viktor volt a játékvezető.

„Üdv a labdarúgás elitjében. Ma bebizonyosodott, hogy ettől mi nagyon távol állunk. Úgy kaptunk ki, hogy sanszunk sem volt. Ez azért ciki, mert illett volna többet mutatni a szurkolóinknak” – mondta az érthetően csalódott John van den Brom.

„Hatból hat pont nem rossz, de nem szabad elbízni magunkat, mert amilyen gyorsan szereztünk ennyit, ugyanilyen gyorsan el is vesztegethetjük” – figyelmeztetett Manuel Pellegrini.

A Zenit hiába állt fel kétgólos hátrányból hazai pályán az AC Milan ellen, egy öngólnak köszönhetően az olaszok zsebelték be a három pontot, így javítottak az Anderlecht elleni iksz után.

„Remek győzelem volt ez számunkra, de úgy gondolom, ebben a csoportban csak az utolsó fordulóban dőlnek majd el a dolgok. Jól kezdtünk, de a Zenit később megakadályozta, hogy jól is folytassuk. Mindazonáltal gratulálnom kell a játékosaimnak” – mondta Massimiliano Allegri.

„Abbiati nagyszerűen védett. A mi kapusunk már nem tett hozzá ennyit a találkozóhoz. Csapatom jól teljesített az egyenlítés után, de ezen az estén nem volt szerencsénk” – így Luciano Spalletti.

A D csoportban a Real Madrid vendégjátéka eleinte feledhetőnek indult, azonban Karim Benzema csodás gólja, valamint Cristiano Ronaldo első BL-triplája miatt mégiscsak emlegetni fogjuk még az összecsapást. Az Ajaxtól csak szépítésre futotta, 4-1-re nyertek a blancók.

„Szörnyen játszottunk. Nem tudtuk hozni a saját játékunkat, ezt pedig senki sem engedheti meg magának egy olyan kaliberű együttes ellen, mint a Real Madrid. Ugyan volt egy lehetőségünk az egyenlítésre, de igazából nem szolgáltunk rá” – mondta magába roskadva Frank de Boer.

„75 percen át uraltuk a játékot, amíg az Ajax be nem talált, elégedett voltam a csapattal, ekkor egy kicsit veszélyes lett számunkra az összecsapás. Két találattal aztán eldöntöttük a mérkőzést és nyertünk egy olyan csoportban, ami egyáltalán nem vicc. A hat ponttal kicsit megnyugodhatunk, de nem dőlhetünk hátra” – így José Mourinho.

A játéknap egyik legizgalmasabb meccse a Borussia Dortmund manchesteri vendégjátéka volt. A németek hiába dolgoztak egy rakás helyzetet, a remekül védő Joe Hartnak köszönhetően, na meg Mario Balotelli 90. percben, büntetőből szerzett találatával 1-1-gyel kihúzta a City.

„Nem érdemeltük meg ezt az egy pontot, de a végelszámolásnál még sokat érhet. A Borussia Dortmund sokkal jobban játszott nálunk. Ha topcsapat akarunk lenni a Bajnokok Ligájában, ennél sokkal többet kell nyújtanunk. Joe Hart mentette meg ezt az estét nekünk” – mondta Roberto Mancini.

„Bosszús vagyok az eredmény miatt, még ha a City rá is szolgált a döntetlenre. Volt pár nagy helyzetük, de Weidenfeller nagyokat védett. Sajnos nem húztuk ki a végéig, de erre a teljesítményre építhetünk a jövőben” – mondta Jürgen Klopp.

Eredmények – Bajnokok Ligája, 2. forduló, szerdai mérkőzések

A csoport:

Paris SG – Porto 1-0 (0-0)
gólszerző: Rodriguez (84.)

Dinamo Kijev – Dinamo Zagreb 2-0 (2-0)
gólszerzők: Gusev (3.), Pivaric (33., öngól)

B csoport:

Arsenal – Olympiakosz 3-1 (1-1)
gólszerzők: Gervinho (41.), Podolski (56.), Ramsey (90+4.), illetve Mitroglou (45+1.)

Schalke – Montpellier 2-2 (2-1)
gólszerzők: Draxler (26.), Huntelaar (53.), illetve Ait Fana (13.), Camara (90.) 
piros lap: Bocaly (52.)

C csoport:

Anderlecht – Malaga 0-3 (0-1)
gólszerzők: Eliseu (45., 63.), Joaquin (56., 11-esből)

Zenit – Milan 2-3 (1-2)
gólszerzők: Hulk (45+1.), Shirokov (49.), illetve Emanuelson (13.), El-Shaarawy (16.), Hubocan (75., öngól)

D csoport:

Manchester City – Borussia Dortmund 1-1 (0-1)
gólszerzők: Balotelli (88., 11-esből), illetve Reus (62.)

Ajax – Real Madrid 1-4 (0-1)
gólszerzők: Moisander (56.), illetve Cristiano Ronaldo (42., 79., 81.), Benzema (48.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik