Foci

Mourinho BL-győztes játékosát igazolta le az Újpest

bruno moares (bruno moares)
bruno moares (bruno moares)

Van mit megerősíteni a lila-fehér labdarúgócsapatnál, ennek szellemében érkezett a Megyeri útra Bruno Moares.

Az Újpest hivatalos weboldala arról számolt be, hogy kedd délután aláírta egy plusz egy évre szóló szerződését a klubbal Bruno Moraes.

A brazil csatár 1984. július 7-én született, pályafutását a Santos csapatában kezdte. Tizenkilenc évesen igazolta le a José Mourinho által irányított FC Porto, amelynek színeiben a 2003/2004-es szezonban kétszer pályára lépett a Bajnokok Ligájában is, így tagja volt a portugálok BL-győztes keretének is.

A 180 centiméter magas támadó a következő szezont szintén a portugál első osztályban, a Vitória Setúbalnál töltötte, ahol 24 mérkőzésen ötször volt eredményes, majd visszatért a Portóba. A kék-fehéreknél 2007-ben bajnoki címet ünnepelhetett, valamint újabb hat BL-találkozón szerepelt.

A következő években kölcsönben szerepelt a Rio Ave csapatában és egy rövid időre újra a setúbaliakat erősítette, majd 2010-ben a Gloria Bistritához szerződött. A romániai kitérő után 2011-ben visszatért a portugál élvonalba. Előbb a Naval színeiben 9 mérkőzésen három gólt szerzett, a szezonban pedig az União Leiria játékosaként 18 bajnokin hatszor volt eredményes.

Az Újpest legutóbb 3-1-re nyert Pécsen, így valamelyest feljebb kapaszkodott a tabellán, de a kupából például a Kazincbarcika ellen kiesett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik