Foci

Magyar focisiker Amerikában

A kaliforniai Orange megye legyőzésével az egykori újpesti labdarúgókkal megerősített Szekszárd együttese nyerte meg Las Vegasban az Árpád-kupát. Kovács Zoli újra lőtt egy-két gólt.

Az immár 17. alkalommal megrendezett viadalon 8 egyesült államokbeli és kanadai magyar együttes vett részt, Magyarországot pedig Eger és Szekszárd város csapata képviselte. A torna történetében ez előrelépésnek számít, hiszen tavaly nyolc csapt állt rajthoz. A mérkőzéseket a reptértől nem messze egy műfüves pályákon játszották szépszámú közönség előtt.

Az elődöntőben öt újpesti “öregfiúval”, Lőw Zsolttal, Egressy Gáborral, Sebők Vilmossal, Fehér Csabával és a közelmúlt legnagyobb Megyeri úti közönségkedvencével, Kovács Zoltánnal megerősített rutinos Szekszárd az Árpád-kupát eddig legtöbbször elnyerő San José csapatát búcsúztatta. A másik csoport győztese, a fiatal játékosokból álló Orange County könnyedén menetelt a döntőig. A fináléban a Szekszárd 3-1-re diadalmaskodott. A tornát a hagyományoknak megfelelően Magyarország Los Angeles-i főkonzulja, Kálmán László nyitotta meg és zárta be, aki maga is tagja volt a kupagyőztes csapatnak.

Kantó Mihály főszervező a konzulátus honlapjának elmondta: “Megígérem, már most elkezdem szervezni a jövő évi tornát, nehogy ez a szép hagyomány, az amerikai földrész legrégebbi magyar sporteseménye megszakadjon.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik