Foci

Nyögvenyelős meccsek, elégedetlen edzők az NB I.-ben

A Debrecen és a Videoton edzője sem elégedett a szombati meccs után, de míg utóbbi csak egy, Kondás Elemér három pontnak örülhetett.

Négy mérkőzést rendeztek az OTP Bank Ligában szombaton. A Debrecen 2-0-ra verte a Haladást, a Kecskemét Horváth Ferenc bemutatkozómeccsén 2-1-re a Honvédot.

A másik két meccs döntetlenre végződött, a Kaposvár-Eger gól nélkül ért véget, a Paks viszont 1-1-et játszott a Videotonnal.

A Loki érthetően helyre akarta hozni az Eger elleni csúfos vereséget, és ez sikerült is neki a Hali megállításával. “A Haladás az Egerhez hasonlóan öt védővel kezdett, a gólunk után váltott felállást. Az első félidőben sok labdát eladtunk, a második játékrész elejét viszont megnyomtuk. Sok sérült, beteg játékosunk volt, akadtak akik nem teljesen egészégesen vállaták a játékot, és nem tudtam úgy cserélni sem, ahogy szerettem volna. Sokat segített a “B”-közép is, nyögvenyelős, de fontos győzelmet aratunk” – mondta Kondás Elemér a találkozó után.

“A meccs előtt bele kellett nyúlnom az összeálíltásba, hiszen Nagy Dániel a mérkőzés lebetegedett, így hiányzott elölről a gyors játéka. A kiállításig rámentünk a Debrecenre, ha ebben a periódusban rúgunk egy gólt, akár a győzelemért játszhattunk volna. A kiállítás után már elszálltak az esélyeink, a Debrecen túl jó csapat ahhoz, hogy kiengedje kezéből a győzelmet. A magam megnyugtatására majd meg kell néznem videón, hogy a hazaiak góljait
nem előzte-e meg lesállás” – morfondírozott Artner Tamás, a szombathelyiek mestere.

Videó – a Debrecen győzelme képekben:

A Kecskemét pénteken nevezte ki új vezetőedzőjét, Horváth Ferencet, aki másnap már a Honvéd ellen vezette a pályára a lila-fehér csapatot. A KTE védelme ezúttal is sebezhető volt, ugyanakkor Litsingi révén most sikerült a helyzeteket kihasználni, ez pedig győzelmet eredményezett.

Marco Rossi, a Honvéd mestere ezúttal is reálisan értékelt: “Alapjában véve reális eredmény született. Szerencsétlenek is voltunk, mert a találkozó előtt Marshal Johnson és Ivan Lovrics személyében két alapembert is elveszettünk váratlan sérülés miatt. A gólokat két hihetetlen hibából kaptuk, ez nagyban befolyásolta a mérkőzést, a Kecskemét kapufát is rúgott. Fordulás után zárkóztunk, ha csak a labdabirtoklást nézem talán rászolgáltunk volna a döntetlenre. Saját hibáink miatt azonban megérdemelt a KTE sikere”.

“Kicsit olyan volt ez a mérkőzés, mint a hálószobánkban az ágy. Nyekereg-nyikorog, de mindig büszke vagyok amikor ránézek. A csapat nem úgy funkcionált talán, ahogy kellett volna, de a hihetetlen akarás és küzdeni tudás átlendített minket a kulcsfontosságú pillanatokon. A saját fegyverével vertük meg a Honvédot, mert ők is fegyelmezett védekezésből vezetnek gyors kontrákat, mi ebből szereztük ma góljainkat. Nagyon boldog vagyok a sikeres debütálás miatt, ám annak még jobban örülök, hogy a csapat elhitte, hogy van keresnivalónk és sikeresek lehetünk” – így az egykori Fradi- és Vidi-támadó, a KTE új vezetőedzője.

Videó – a KTE második sikere:

A Paks-Videoton meccs felvezetéseképp Tomislav Sivic, a Tolna megyeiek mestere azt mondta, reméli, hogy egy pontot el tud csípni csapata a székesfehérváriaktól. Aki ismeri Sivicet, tudja, ez csak altatás volt, ő bizony a győzelemre ment, és ez majdnem meg is lett.

Tököli Attila korán vezetést szerzett az atomváros csapatának, de Kovács István egyenlített, sőt, a végén még a három pontot is megszerezhette volna a Vidi, de a hazaiak védelme tisztázott a 92. percben.

“Az első félidőben nem sikerült abban a ritmusban játszani, amiben szerettünk volna, így a második játékrészre több mindent megváltoztattunk. Fel tudtunk pörögni, uraltuk a játékot. Egy mérkőzés megnyerésére 90 perce van egy csapatnak, mi ma csak a második 45 percben nyújtottuk azt a játékot, ami a győzelemhez szükséges lett volna” – mondta Paulo Sousa, aki hozzátette, a játékosoknak még hozzá kell szokni a meccsterheléshez.

“A meccs előtt több problémánk akadt, hiszen három játékos is megbetegedett. Az első félidőben nagyon jól játszottunk, mindent úgy csinált a csapat, ahogy kértem. A 70. percig minden rendben volt, utána kellett volna cserélni a középpályára, de nem volt rá lehetőségem. Nem szabad elfelejteni, hogy a Vidi ellen játszottunk, akik sokkal jobbak nálunk fizikailag, a két minőségi cseréjük pedig pluszt jelentett, amire mi nem tudtunk válaszolni. Ettől függetlenül úgy érzem, hogy megérdemeltük az egy pontot” – így Sivic, aki azért megemlítette Fiola meg nem adott gólját (les címén érvénytelenítették a fejest 1-0-nál), mint azt a helyzetet, amit visszanézne videón.

Videó – a Paks-Videoton meccs góljai:

A Kaposvár-Eger (0-0) meccs után Prukner László érthetően nem volt boldog, és a játékvezetéssel is foglalkozott.

“Nehéz mérkőzésre számítottunk, egy fegyelmezett, zárt védekezést kellett volna feltörnünk. Úgy gondolom, hogy mindent megtettünk, hogy ezt megtegyük, még tíz emberrel is mi diktáltuk a tempót. Úgy gondolom, még tíz emberrel is sokat tettünk azért, hogy ezt a meccset megnyerjük. Sajnos, ez nem sikerült. Hetek óta úgy érzem egyébként, hogy nem mindenhol vagyunk egyenlő mércével mérve, és ez már a második hazai mérkőzésünk, amit emberhátrányban kell, hogy befejezzünk. Biztos, hogy nem volt mind jogtalan, de azért ha csinálnék egy videóösszeállítást a kérdéses esetekről, akkor lehet, hogy megdöbbentő dolgok jönnének ki belőle” – fogalmazott Prukner László.

Simon Antal már boldogabb lehetett az újabb ponttal: “A mérkőzés előtt azt mondtam, hogy Kaposváron bármelyik csapatnak jó a döntetlen. Ezt mérkőzés után is fent tartom, attól függetlenül is, hogy sokat játszottunk emberelőnyben. A futball az a játék, ahol el lehet tüntetni az emberhátrányt. Persze szerettük volna megnyerni a mérkőzést, próbáltam ennek megfelelően cserélni, de nem nagyon tudtunk fogást találni a Kaposváron, sőt úgy gondolom, hogy nekik is volt egy-két nagy lehetőségük” – így az újonc mestere.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik