Foci

Megszakadt az Újpest baljós sorozata

Kabát Péter (kabát péter, )
Kabát Péter (kabát péter, )

Tavaly november óta sikerült az Újpestnek újra idegenbeli bajnokit nyerni, a lila-fehérek Pécsett győztek 3-1-re.

Pedig a mérkőzés katasztrofálisan indult az Újpest számára, az 5. percben Miroslav Grumic kósza kapuraemelését Balajcza kapus csúnyán benézte.

A lila-fehérek nem akarták feldolgozni a potyagólt – inkább azonnal egyenlítettek. Gyors támadás végén a középreadott labdából Simon Krisztián egyenlített.

Az Újpest még a szünet előtt fordított, Kabát Péter veterán csatárhoz méltóan lőtt gólt 13 méterről.

A második félidőben a hazaiak próbálkoztak az egyenlítéssel, sikertelenül, a fővárosiak pedig büntettek. Kabát ezúttal előkészített, beívelt szabadrúgását Dusan Vasiljevic bólintotta a kapuba a 72. percben, ezzel be is állítototta a 3-1-es újpesti sikert jelentő végeredményt.

A lila-fehérek ezzel megszakították tavaly november ót atartó idegenbeli nyeretlenségüket, a PMFC azonban folytatta a számukra nagyon szégyenteljes szériáját – a baranyaiak tavaly ősz óta nem tudtak nyerni a Mecsekalján…

Eredmény – OTP Bank Liga, 9. forduló
PMFC-Matias – Újpest 1-3 (1-2)

Gólszerzők: Grumic (5.), illetve Simon K. (6.), Kabát (44.), Vasiljevic (72.)
Sárga lap: Akassou (59.), illetve Antón (85.), Stanisavljevic (89.)

PMFC: Dibusz – Horváth A. (Zeljkovic, 46.), Krejci, Causic, Panikvar – Bodnár (Nagy O., 46.), Uzoma, Wittrédi (Ceolin, 73.), Akassou – Bajzát, Grumic

Újpest: Balajcza – Vermes, Antón, Aarab, Iandoli – Szélesi, Vasiljevic – Simon K. (Remili, 82.), Christ, Balogh B. (Stanisavljevic, 74.) – Kabát (Zaris, 87.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik