Foci

Horváth Ferenc győzelemmel debütált

Litsingi (litsingi, )
Litsingi (litsingi, )

A Kecskemét új edzője, Horváth Ferenc bemutatkozó meccsén hazai pályán Litsingi duplájával 2-1-re legyőzte a Honvédot az OTP Bank Liga 9. fordulójában.

A Kecskemét kényes helyzetben fogadta az élmezőnyhöz tartozó Honvédot.

A hírös város csapata a forduló előtt csak az utolsó előtti helyen szerénykedett, ennek is volt köszönhető a kecskeméti edzőváltás, az egykori válogatott csatár, Horváth Ferenc győzelemmel szeretett volna bemutatkozni.

Ehhez pedig egy lépéssel már nem sokkal a kezdés után közelebb jutottak, a 3. percben Litsingi a kicsit még zsibbadt kispesti védelem közreműködésével 16 méterről talált a kispesti kapuba.

Ahogy a Honvéd magához tért a gyorsan bekapott góltól, elkezdtek munkálkodni az egyenlítésen, amihez leginkább pontrúgásokon keresztül akartak hozzájutni.

Ez a 25. percben sikerült, Ivancsics ívelt szabadrúgása után Délczeg óriási kapásgólt ragasztott a pipába. Az 1-1 azonban nem sokáig volt érvényben, Litsingi megszerezte önmaga és csapata második találatát.

A szünet után leült a játék, a Honvéd nem nagyon tudott mit kezdeni az eredménrte sikerrel vigyázó Kecskeméttel, amely 2-1-re győzött, és elmozdult a tabella aljáról.

Eredmény – OTP Bank Liga, 9. forduló

Kecskemét-Honvéd 2-1 (2-1)

Gólszerzők: Litsingi (3., 28.,) illetve Délczeg (25.)
Sárga lap: Koszó (73.), illetve Vécsei (8.), Ignjatovic (13.), Délczeg (81.)

Kecskemét: Borszéki – Koszó, Vaskó, Balogh, Mohl (Forró, 54.) – Sós, Savic – Litsingi (Patvaros, 87.), Jorginho, Pekár – Burgos (Balázs Zs., 70.). Vezetőedző: Horváth Ferenc

Honvéd: Kemenes – Zivanovic, Debreceni, Ignjatovic, Baráth – Ivancsics, Vécsei (Vermes, 51.), Hidi (Odia, 66.) – Diaby, Diarra, Délczeg (Faggyas, 82.). Vezetőedző: Marco Rossi

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik