Foci

A Juve szenvedős firenzei döntetlenje

fiorentina, juventus (fiorentina, juventus, )
fiorentina, juventus (fiorentina, juventus, )

Az olasz bajnoki listavezető Juventus a Fiorentina otthonában 0-0-s döntetlent játszott a Serie A 5. fordulójában.

A Serie A címvédője és veretlen éllovasa, a Juventus végül megúszta a firenzei látogatást, pedig a violák és szurkolóik is erősen fenték a fogukat egy kis zebrahúsra.

Ennek fő oka az vilt, hogy a nyári átigazolási időszakban a két klub érdekellentétbe került egymással, és a Juve a firenzeiek szerint többször keresztbe próbált tenni nekik.

Az Artemio Franchi Stadionban a torinóiaknak a várakozásokank megfelelően nehéz dolguk volt – de ebben ők is ludasak voltak.

A vendégek ugyanis Giovinco lövésein kívül szinte veszélytelenek voltak a firenzei kapura, a Fiorentina viszont futószalagon szállította a helyzeteket, de ki is hagyta a az összeset.

A két legnagyobbat két balkéni légiós hagyta ki, a Juve által nyáron megkörnyékezett montenegrói Stevan Jovetic a felső lécet trafálta el, a szerb Adem Ljajic pedig már csak Buffonnal állt szemben, és el is lőtte a labdát a válogatott hálóőr mellett, de az a kaput is elkerülte.

A végeredmény 0-0 lett, a Juventus ezzel csak három ponttal vezet az egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, szerdán a Laziót fogadó Napoli előtt.

Eredmény – Serie A, 5. forduló

Fiorentina-Juventus 0-0

Sárga lap: Pizarro (38.), G. Rodriguez (45.), Ljajic (49.), illetve Vidal (56.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik