Foci

3703 nap után áll az élen az ETO

A Videoton idegenbeli legyőzése után vezeti a bajnokságot a Győri ETO FC. Tíz év után.

Amint arról beszámoltunk, a Győr Koltai Tamás góljával 1-0-ra verte a Videotont az OTP Bank Liga 8. fordulójában, ezzel átvette a vezetést a tabellán.

A Győr 2002. július 27-én, az akkori bajnokság nyitófordulójában nyert 4-2-re a Békéscsaba ellen, és akkor vára az első helyről a folytatást. Akkor is nagyon rövid ideig voltak az élen, mert bár nyert a következő körben, jobb gólarányának köszönhetően az FTC beelőzte – emlékeztet az etofc.hu oldal.

Azóta, 2002. augusztus harmadika óta nem volt az élen az ETO a magyar bajnokságban. 3703 nap után viszont újra az ő hátukat nézi a mezőny.

Akkor Tamási Zsolt volt a győriek vezetőedzője, a csapat pedig így állt fel: Sebők – Böjte, Stark, Baranyai – Peric, Lakos, Szanyó, Németh N. – Herczeg, Nicsenko, Nagy T. A mérkőzésen Mracskó, Jovanovic és Semenik csereként jutott szóhoz. A találkozón a Békéscsaba szerzett vezetést, de aztán a két szélsőn fordított. Megyesi egyenlítése után újra villant Herczeg Miklós, majd a 92. percben Igor Nicsenko lőtte élre az ETO-t.

A következő fordulóban a nem túl veretes Pápa látogat az ETO Parkba, így könnyen elképzelhető, hogy még legalább egy hetet biztosan az élen tölt Pintér Attila csapata.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik