Foci

Az Arsenal pontot rabolt a Citytől

arsenal manchester city (arsenal, manchester city)
arsenal manchester city (arsenal, manchester city)

Az angol labdarúgó-bajnokság vasárnapi rangadóján a londoniak 1-1-re végeztek a City of Manchester Stadionban.

Az eddig veretlen Arsenal a szintén veretlen Manchester Cityhez látogatott az angol bajnokság vasárnapi játéknapjának második rangadóján. Az első a Manchester United 2-1-re nyert a Liverpool otthonában erősen visszafogott teljesítménnyek, a játékvezető ítéleteinek köszönhetően.

Az Arsenal régen kezdte ilyen jól a szezont, a City viszont pontot vesztett a Stoke otthonában az előző körben, azt kivéve eddig megfelelő a bajnok teljesítménye.

A 11. percben Gervinho és Lescott ment egy labdáért, a francia védő bent tartotta, csakhogy a kezéhez ért a labda a 16-oson belül, mehetett tovább a játék. A 16. percben Gervinho Ramsey-től kapott fantasztikus átadást, a brazil azonban hosszan tolta meg a 16-oson belül, így Hart felszedte a labdát. Nagy helyzet volt, az első nagy a meccsen, igaz, nem sokkal előtte Agüerónak volt egy jó lövése, amit hárítania kellett a vendégkapusnak.

A 24. percben Jenkinson küzdött jól a labdáért, középre adott laposan, de Podolski az égbe lőtte a labdát jó helyzetből. Jobban játszott az Arsenal, mégis a hazaiak szereztek vezetést: a 40. percben David Silva szöglete után Mannone rosszul jött ki, a magasra emelkedő Lescott pedig a kapuba fejelt (1-0).

A szünet után nagyon leült a meccs, lényegében nem jegyezhettünk fel gólhelyzetet, az Arsenal nem tudta megismételni az első félidőben mutatott játékát. Egészen a 81. percig kellett az eseményig várni: akkor Yaya Touré ment a kapu felé, de sokat várt, későn passzolt. Egy perc múlva Cazorla lőtt, Hartnak kellett szögletre mentenie.

A sarokrúgás után lefejelte a city a labdát, gyorsan kapcsolt Koscielny és a hálóba lőtt (1-1). A 84. percben Kompany lőtt kapura ollózva, Mannone óriásit védett, a kipattanó elsuhant a kapu mellett. A találkozó hátralévő részében az Arsenal dominált, Gervinho a 90. percben tisztán lőtt kapu fölé.

Végül maradt az 1-1, mindkét csapat veretlen maradt. Ami a másik két meccset illeti: a Newcastle nyerni tudott, még úgyis, hogy Demba Cissé elhibázott 1-0-nál egy büntetőt.

A Tottenham sokáig hátrányban volt a városi rangadón, aztán viszont megfordította a meccset, és ismét győzött.

Eredmények – Premier League, 5. forduló:

Manchester City – Arsenal 1-1 (1-0)

City of Manchester Stadion, 47 ezer néző, vezette: Mike Dean

Manchester City: Hart – Clichy, Lescott, Kompany, Zabaleta – Toure, Garcia – Sinclair (Rodwell, a szünetben), Agüero (Balotelli, 85.), Silva – Dzeko (Tevez, 68.). Menedzser: Roberto Mancini

Arsenal: Mannone – Jenkinson, Mertesacker, Koscielny, Gibbs – Diaby (Giroud, 72.), Arteta – Gervinho (Coquelin, 91.), Cazorla, Ramsey – Podolski (Wallcott, 72.). Menedzser: Arsene Wenger

Gólszerzők: Lescott (40.), illetve Koscielny (82.)

Sárga lap: Garcia (92.)

Newcastle United – Norwich 1-0 (1-0)
gólszerző: Demba Ba (20.)

Tottenham Hotspur – Queens Park Rangers 2-1 (0-1)
gólszerzők: Faurlin (59., öngól), Defoe (61.), illetve Zamora (33.)

Videó – a találkozó összefoglalója:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik