Foci

Magyar kissráccal edzett együtt van Persie

robin van persie (robin van persie)
robin van persie (robin van persie)

A Manchester United támadója edzést tartott a Cartoon Network rajzfilmcsatorna Aranylabda Bajnoksága győzteseinek. Köztük a 11 éves Szabó András Péternek.

A mázlista győztes, Szabó András

A televíziós csatorna júniusban hirdette meg európai házibajnokságát, amelynek során a csatorna honlapjára tölthették fel a focirajongó gyerekek „focis” videóikat.

Több rosta után derült ki, Magyarországról ki utazhat el Manchesterbe, másik nyolc ország bajnokával egyetemben (egy kísérővel). A 10-15 éves, két lányból és hét fiúból álló nemzetközi csoport egyéni és csoportos képzésen vett részt, meghallgatta Robin van Persie személyre szóló értékelését és tanácsait, és átvette a győzelemért járó kupákat, a sztárfutballista által aláírt futballabdákat és a húszas számmal ellátott Manchester United-mezeket.

A kilenc győztes vasárnap délelőtt érkezett az edzés helyszínére, ahol átöltöztek Ben 10-es (az egyik Cartoon Network sorozat) futballmezeikbe, majd elvégezték a szükséges bemelegítő gyakorlatokat. Robin van Persie elmondta, hogy ugyanazt a szigorú edzéstervet készítette elő a gyerekeknek, amelyet ő nap mint nap teljesít.

Az ifjú bajnokok persze az egyéni edzéseket várták leginkább, amikor kettesben játszhattak a bálványozott sztárfutballistával, és leshették el tőle az addig csak a képernyőn látott cseleket, trükköket. Szabó András, a magyar győztes többször kicselezte a United klasszis támadóját, és adott neki „kötényt” is, a sztár pedig külön megköszönte Andrásnak a „leckét”.

Nem könnyelműsködte el a dolgot van Persie

„Nagy élmény volt személyesen találkozni egy világsztárral, aki már évek óta a kedvenc focistám. A közös edzés alatt többször megdicsért, megtapsolta a nyertes videómat, és egy régóta gyakorolt trükköt is sikerült megcsinálni a segítségével.

Egy az egy elleni játékban több alkalommal is sikerült kötényt adni neki, amiért viccesen megdorgált, de közösen jót nevettünk. Robin nemcsak nagy játékos, hanem közvetlen, barátságos ember is. Bízom benne, hogy ha továbbra is keményen edzek, egyszer én is hozzá hasonló nagy futballista leszek. Köszönöm a Cartoon Networknek, hogy ezt a közös edzést lehetővé tette” – mondta a magyar fiatalember a találkozóról.

„Öröm volt ez a nap, amelyet a Cartoon Network-verseny győzteseivel tölthettem. Lenyűgözött az a futballtudás, elkötelezettség és lelkesedés, amelyről ezek a gyerekek fiatal koruk ellenére tanúbizonyságot tettek. Bámulatra méltó, hogy ez a sok különbüző nyelven beszélő és egyéni futballstílussal játszó gyerek ilyen jól megértette egymást a foci nyelvén.

Gyönyörűség volt nézni, hogy mekkora örömmel játszottak. Ismét bebizonyosodott, hogy a sport és a foci összehozza az embereket. A továbbiakban azt tanácsolom a gyerekeknek, hogy játsszanak annyit, amennyit csak lehet: az utcán, a pályán, a házban, bárhol” – értékelte a napot a Manchester United Arsenaltól érkezett sztárja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik