Foci

A Fradi megérdemelte, Újpesten elégedetlenek

ricardo-moniz(1)(960x640)(1).jpg (ricardo moniz)
ricardo-moniz(1)(960x640)(1).jpg (ricardo moniz)

Ricardo Moniz elégedett volt a Haladás elleni győzelemmel, Jos Daerdennek hiányzott a gól.

Ahogy arról pénteken írtunk, a Ligakupában remeklő Ferencváros a bajnokságban is megszerezte első győzelmét Ricardo Moniz irányítása alatt. A Fradi a Haladást verte hazai pályán 2-1-re pénteken.

„Az első tíz percben jobb volt az ellenfél, ezt követően feljavultunk, de kulcsfontosságú volt Somalia gólja. Nem csak mi, hanem a Haladás is támadó szellemben játszott, ettől volt élvezhető a mérkőzés. Mindkét csapatnak volt gólszerzési lehetősége, meglőhettük volna a második gólunkat, de a Haladás is kiegyenlíthetett volna. A második félidőben egy csatár helyett védőt hoztunk be, és Gyömbér Gábort feljebb toltuk, ezzel akartuk stabilizálni a védekezésünket. Ezt követően stabilabb lett a játékunk, többet birtokoltuk a labdát. Az eddigi ellenfelek közül a véleményem szerint a Haladás játszott a legjobban, szoros meccs volt, de megérdemeltük a győzelmet. Fizikálisan még nem vagyunk a legjobbak, de mérkőzésről mérkőzésre tovább bírjuk erővel. A középpályán sokat teszünk azért, hogy megnehezítsük az ellenfél dolgát, ehhez erő kell. Ha a középpályán nincs erőnk, hogy betörjünk a tizenhatoson belülre, akkor az hiba. Ebben kell még fejlődnünk” – értékelt a holland szakember.

Artner Tamás, a szombathelyiek vezetőedzője szerint csapata nem érdemelt vereséget:

„Gratulálok a Ferencvárosnak a győzelemhez. Emellett gratulálok a csapatomnak a hozzáállásához, valamint a teljesítményéhez. Úgy érzem, hogy a félidőben vezetnünk kellett volna, de kaptunk egy szerencsétlen gólt, amit követően ránk jött a Fradi. Az egész mérkőzés összképe alapján, de főként a második félidőben több helyzetünk volt. Kenesei ziccert hibázott, majd kaptunk egy újabb gólt. Összességben nem érdemeltünk vereséget, erre a játékra lehet építeni.”

Az Újpest Kaposváron ért el gólnélküli döntetlent. Jos Daerden elégedetlen volt a látottakkal és a gólt is hiányolta.

„Ismét gólnélküli döntetlent játszottunk, azonban ezt nem lehet összehasonlítani a Debrecen elleni mérkőzéssel. Nem vagyok elégedett a mutatott játékkal, messze voltunk a legjobbunktól. Harcoltunk az utolsó pillanatig, erre egy rossz szavam sem lehet, de tudunk ennél sokkal jobban is játszani. Nem sikerült gólt szereznünk az elmúlt két mérkőzésen, de azon dolgozunk, hogy fiatal támadóink egyre jobb és jobb játékosokká váljanak. Simon Krisztián visszatérésének örülök, egy minőségi játékossal bővült felépülésével a keret.”

Prukner László a befejezésben vélt felfedezni hibákat, kollégájának pedig sok sikert kívánt a folytatáshoz.

„Nagyon sokat dolgozott a csapatom azért, hogy ezt a mérkőzést megnyerje. Úgy érzem a második félidőben többet birtokoltuk a labdát, és több helyzetet is alakítottunk ki, de az utolsó passzoknál, vagy a befejezésnél hiányzott a kellő rutin ahhoz, hogy megszerezzük a vezetést. Sok sikert kívánok kollégámnak Magyarországon a folytatásra!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik