Foci

A többiek hibáztak, de a válogatott kapusa kért bocsánatot

bogdán ádám (bogdán ádám, )
bogdán ádám (bogdán ádám, )

A hollandokkal szemben 4-1-re elveszítette vb-selejtező után a magyar válogatott tagjai elismerték, hogy túl sokat hibáztak a mérkőzésen.

Kedden este a magyar labdarúgó-válogatott elöl-hátul is sokat hibázott, így 4-1-re kikapott a hollandok elleni budapesti vb-selejtezőn.

“A mérkőzés nagyon rosszul indult számunkra, a legelső helyzetből gólt rúgott az ellenfél. Szerencsére hamar sikerült egyenlítenünk, azonban kaptunk egy elkerülhető gólt, amivel újra magunkat hoztuk nehéz helyzetbe – fogalmazott Gera Zoltán. – Ekkor azonban még voltak lehetőségeink a gólszerzésre, és úgy mentünk szünetre, hogy még lehet keresnivalónk a fordulás után. A harmadik holland gól után a hollandok saját játékukat játszhatták, hiába rohantunk az eredmény után, az utolsó találatukkal pedig végképp eldőlt a meccs. Csalódottak vagyunk, de mielőbb ki kell javítanunk a hibáinkat, és ennél sokkal jobb védekezést kell megvalósítanunk a folytatásban, és itt nemcsak a védők játékára gondolok, hanem az egész csapatéra”.

Az egyik legnagyobb magyar helyzetet kihagyó Priskin Tamás hasonlóan vélekedett a felelősség kérdéséről, szerinte sem egy-egy emberen ment el a mérkőzés, hanem csapatként nem funkcionált jól a válogatott.

“A holland válogatott jobb csapat nálunk, de többre számítottunk a mérkőzés előtt – mondta az Oroszországban légióskodó támadó. – Az első félidőben jó teljesítményt nyújtottunk, azonban elkövettünk néhány nagy hibát is. Nem érdemes egy-két játékosra hárítani a felelősséget, mert az egész csapat követett el hibákat, nem a védelem, vagy a támadósor miatt vesztettük el a mérkőzést. A csoport legerősebb csapatával játszottunk, Hollandia volt a favorit, és győzelemre is váltotta az esélyességet. Ezzel együtt nem szálltak el az esélyeink, még sok meccs vár ránk, továbbra is bizakodva várjuk a folytatást”.

Bogdán Ádám négy gólt kapott, de játékát nem érhette kritika, mindannyiszor kiszolgáltatott helyzetben volt, nem tehetett a találatokról

“Elnézést kell kérnünk a szurkolóktól a teljesítményünkért. Ilyen hibákat nem szabad elkövetni, mert az mindig meg fogja bosszulni magát, bárki is az ellenfél. Nem a vereség miatt vagyok igazán csalódott, hanem azért, ahogyan kikaptunk ezen a meccsen” – mondta a kapus.

Videó: így kaptunk ki a hollandoktól

Ajánlott videó

Olvasói sztorik