Foci

Olaszországon belül váltott Laczkó

Laczkó Zsolt az olasz másodosztályú Vicenza labdarúgócsapatában folytatja kölcsönjátékosként.

Laczkó Zsolt 2011 januárjában érkezett Olaszországba, a Sampdoria szerződtette őt Debrecenből. A magyar válogatott játékos aztán csapatával kiesett az olasz élvonalból, így az előző idényben a Serie B-ben volt érdekelt, ahol a hatodik lett, majd megnyerte a feljutásért vívott rájátszást.

A vezetőség a Serie A-ba való visszatérés miatt új vezetőedzőben gondolkodtak, így megbízták a csapat irányításával Ciro Ferrarát, aki korábban edzette a Juventust is. Ezért a munkáért az U21-es válogatott kispadját hagyta ott. A Samp színeiben 36 bajnokit lehúzó Laczkó az utóbbi időben nem kapott lehetőséget az együttesben, így kérte, hogy cseréljék el. Ez megtörtént, mostantól a Vicenza sikereiért küzdhet.

„Én kezdeményeztem a váltást, és kértem a klubvezetőséget, hogy engedjen el. A Sampdoriánál elsősorban az olasz játékosok élvezik a bizalmat, beláttam, nincs sok esélyem a csapatba kerülni. Logikus döntés volt, hogy egy olyan együtteshez igazoljak, ahol rendszeresen pályára léphetek. Hiszem, hogy a Vicenza jó választás! A vezetőség bízik bennem, azt is elfogadta, hogy a kölcsönszerződésbe belevettük: januárban a Samp visszahívhat, de a téli átigazolási időszakban más egyesület is elvihet.

Egyébként hárman érkezünk Genovából, rajtam kívül egy svájci, és egy olasz válogatott játékos is Vicenzába kerül. Az előző idényben sem értette senki, miért nem megy jól a csapatnak, ugyanis mindenki látta, hogy erős a keret. A nyáron is jól igazolt a Vicenza, és nem kezdte rosszul a szezont, szóval várom már, hogy csatlakozzak az új csapatomhoz. Szeretnék bizonyítani, és folyamatosan játszani, hogy a válogatottba is mindig ideális formában érkezzek – valamit, hogy felhívjam magamra újra a Sampdoria, vagy más klubok figyelmét” – nyilatkozott a klubváltásról a focista.

A Vicenza egyébként az előző idényben a 19. lett a Serie B-ben, ezért osztályozót kellett játszania az Empoli ellen. Ezt elbukta a gárda, azonban mivel a Leccét az újabb olasz bundabotrány következtében alsóbb osztályba sorolták, a Vicenza maradt a Serie B-ben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik