Foci

Egervári elégedett, Gera Zoltán megsérült

Magyar-valogatott(210x140)(3).jpg (Magyar válogatott)
Magyar-valogatott(210x140)(3).jpg (Magyar válogatott)

A magyar labdarúgó-válogatott kellemes, ötgólos sikerrel nyitotta a vb-selejtezőket Andorrában, de van, ami miatt aggódni kell.

Támadó szellemben lépett pályára a magyar labdarúgó-válogatott az első világbajnoki selejtezőn Andorrában. Olyanok szerepeltek a kezdőben, akiknek a támadás az erőssége, és végül ez eredményre is vezetett.

Szerencsére már az első negyedórában megszereztük a vezetést, innentől kezdve már csak a győzelem aránya volt kérdéses, különösen a második félidő derekán bekövetkezett hazai kiállítás után. A mieink végül 5-0-ra nyerték meg a mérkőzést, Juhász, Gera, Szalai, Priskin és Koman találatával.

“Az első húsz percben idegesen játszottunk, kifejezetten zavaró volt, hogy a játékvezető nem tudta megfogni a meccset, gondolok itt az andorraiak kemény, többször durva belépőire, amelyek miatt több játékosuk is begyűjthetett volna akár két sárga lapot is az első félidőben” – fogalmazott a szövetségi kapitány a találkozót követően.

“Az első gól megnyugtatta a csapatot, de csak a szünet után tudtuk azt a nyugodtabb, átgondoltabb játékot hozni, amit elterveztünk. Az első meccs okozta láz mellett az andorraiak kemény játékát is leküzdve jó eredménnyel indítottuk a vb-selejtező sorozatot, még ha ezúttal voltak is szürkébb teljesítmények az együttesben. Külön köszönet illeti azt a mintegy kétszáz magyar szurkolót, akik hazai hangulatot varázsoltak a pályára, jelentős segítséget jelentve a válogatottnak” – értékelt Egervári Sándor.

A szövetségi kapitány hozzátette: a hollandok elleni mérkőzés előtt egyedül Gera Zoltán sérülése okoz némi aggodalmat, a csapatkapitányt az első félidő után azért kellett lecserélni, mert rúgást kapott a lábára, és az Achillesét fájlalta a szünetben – olvasható a szövetség weboldalán.

A csoport többi mérkőzésén: a románok nyerni tudtak Észtországban, ami nekünk annyira nem kedvez, míg a hollandok 2-0-ra verték meg Törökországot. A csoportot a nagy gólarányú győzelemnek hála a magyar válogatott vezeti, a mieink kedden Hollandiát fogadják 20 óra 30 perctől a Puskás Ferenc Stadionban.

Eredmények – világbajnoki selejtezők

Andorra – Magyarország 0-5 (0-2)

Andorra: Gómez – E. García, Lima, Vales, M. García (Maneiro, 80.) – Goncalves, Vieira, Moreno (Gomez, 69.), Clemente (Lorenzo, 72.), Pujol – Silva

Magyarország: Bogdán – Vanczák, Lipták, Juhász, Laczkó – Koman, Korcsmár, Hajnal (Elek, 76.) – Gera (Priskin, a szünetben), Szalai (Németh, 82.), Dzsudzsák. Szövetségi kapitány: Egervári Sándor

gólszerzők: Juhász (12.), Gera (32.-büntetőből), Szalai (54.), Priskin (68.), Koman (82.)

Piros lap: Vales (67.)

Sárga lap: Clemente (20.), M. Garcia (32.), Moreno (45.), Vales (55., 67.), Pujol (73.), illetve Koman (20.)

Észtország-Románia 0-2 (0-0)
gólszerzők: Torje (55.), Marica (75.)

Hollandia-Törökország 2-0 (1-0)
gólszerzők: van Persie (17.), Narsingh (92.)

A csoport állása:

1. MAGYARORSZÁG 3 pont (5-0)
2. Hollandia 3 (2-0)
2. Románia 3 (2-0)
4. Észtország 0 (0-2)
4. Törökország 0 (0-2)
6. Andorra 0 (0-5)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik