Foci

Újpest-Loki: csoda, hogy nem volt gól a meccsen

újpest dvsc (újpest, dvsc, poleksic)
újpest dvsc (újpest, dvsc, poleksic)

Jos Daerden, az Újpest belga vezetőedzője szerint minőségi csapat a lila-fehér, és győzhettek volna a bajnok Debrecen ellen.

Két mérkőzést rendeztek a labdarúgó OTP Bank Ligában vasárnap: a két, nemzetközi kupákban érdekelt együttes soros bajnokiját.

A Videoton a Trabzonspor kiverése és az EL-főtáblára jutás miatt felfokozott hangulatban utazott a sereghajtó Siófokhoz, és bár 2-0-nál emberelőnyben is gólt kapott, végül 3-1-re nyert.

Paulo Sousa, a Vidi szakvezetője a meccs után elmondta, nem könnyű elérni, hogy a csapat három nappal a csütörtöki siker után már ne a sikert élvezze, hanem az újabb feladatra koncentráljon. Ráadásul az idő rövidsége miatt ezúttal inkább elméletben tudtak felkészülni a Siófok ellen.

Szerencsésnek tarja, hogy már az elejétől kezdve sikerült gólhelyzeteket kialakítaniuk és korán gólt is szerezniük, majd kontroll alatt tartani a játékot. “Ismét csak azt tudom mondani, hogy óriási öröm számomra, hogy ezekkel a játékosokkal dolgozhatok együtt!” – így Sousa.

Horváth Károly, a Siófok szakmai igazgatója elmondta, hogy mivel az utolsó pillanatokban még játékost igazoltak, nem volt könnyű a helyzetük. “Az első gól után nagyjából el is dőlt a mérkőzés. Próbáltunk azért játszani, voltak is biztató jelek, de a Vidi a játék minden elemében fölénk kerekedett. Javulásra van szükség, ha pontokat akarunk szerezni a következő fordulókban” – mondta a tréner a vidi.hu-nak.

A beszámolók szerint az utóbbi idők egyik legjobb 0-0-ja volt a Loki és az Újpest Megyeri úti csatája. Szép játék ide vagy oda, azért a három pontnak mindkét edző jobban örült volna.

Vajon kinek üzentek a lila drukkerek? (Fotó: MTI)

“Csoda, hogy gólok nélkül ért véget ez a mérkőzés. A meccs első percei után nagyon jól játszottunk, sok helyzetünk volt, be kellett volna találnunk ellenfelünk kapujába. A második félidőben feljavult a Debrecen játéka, el kell ismerni, hogy a végén akár nyerhettek is volna, mert a hosszabbításban kétszer is könnyedén eladtuk a labdát hátul. Ma mi is bizonyítottuk, hogy minőségi csapat vagyunk” – értékelt Jos Daerden az ujpestfc.hu tudósítása szerint a találkozót követően.

Kollégájának, Kondás Elemérnek is tetszett a meccs, amelyből csak egyetlen dolog hiányzott, a gól: “Éreztem egy kicsit a fáradtságot a csapaton, de a játékosok mindent megtettek a győzelmért. Ha nem tudunk gólt lőni, értelemszerűen nem tudunk meccset sem nyerni, de ezt az egy pontot is meg kell becsülnünk a Megyeri úton” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik