Foci

Hajnalék kiejtették Dzsudzsákékat

dinamo moszkva stuttgart (dinamo moszkva, vfb stuttgart)
dinamo moszkva stuttgart (dinamo moszkva, vfb stuttgart)

Az Európa Liga főtáblájára jutott a VfB Stuttgart, miután a Dinamo Moszkva nem tudta ledolgozni kétgólos hátrányát kettejük moszkvai találkozóján.

Az orosz labdarúgó-bajnokságban végre megszerezte első győzelmét a hétvégén Dzsudzsák Balázs csapata, a Dinamo Moszkva (ráadásul a magyar középpályás hathatós közreműködésével), ugyanakkor a nemzetközi porondon továbbra sem megy a csapatnak.

A Dinamo az Európa Liga playoff-körének első meccsén 2-0-ra kikapott Hajnal Tamás együttese, a VfB Stuttgart ellen, így a keddi visszavágón három gólt kellett volna lőnie az oroszoknak ahhoz, hogy kiverjék a németeket.

Ehhez képest már az első félidőben is sokkal nagyobb helyzeteket dolgozott ki a Hajnalt 90 percen keresztül foglalkoztató Stuttgart. Előbb Ibisevic, majd Okazaki hibázott ordító helyzetben, majd Ibisevic kapufát lőtt közvetlen közelről.

Aztán mégis ő szerezte meg a vezetést a második félidő derekán  (Hajnal gólpassza nyomán), amivel el is döntötte a továbbjutást, ugyanis ezt követően Dan Petrescu csapatának már négy gólt kellett volna lőnie a továbblépéshez. Végül csak egy jött össze Kokorin révén, így legalább a kettős vereséget elkerülte a Dinamo.

Dzsudzsákot egyébként a 68. percben lecserélték.

Eredmény – Európa Liga, a főtáblára jutásért, 2. mérkőzés

Dinamo Moszkva – VfB Stuttgart 1-1 (0-1)
gólszerzők: Kokorin (77.), illetve Ibisevic (64.)

Továbbjutott a Stuttgart 3-1-es összesítéssel.

Videó – a stuttgarti gól:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik