Foci

Furcsa góllal buktak el pontokat Komanék

Az orosz labdarúgó-bajnokság 6. fordulójában az FK Krasznodar már 2-0-ra is vezetett, az Amkar mégis egyenlíteni tudott.

A középmezőnyhöz tartozó két alakulat – a Krasznodar a 9., az Amkar a 9. volt a forduló előtt – összecsapásának tétje az volt, hogy a győztes közelebb kerül az élmezőnyhöz és az európai kupaszereplést biztosító helyek egyikéhez, míg a vesztes marad az alsóházban.

Az idáig két győzelmet, egy döntetlent és két vereséget begyűjtő alakulatok hamar megkezdték a gólgyártást, és hamar le is álltak vele, hiszen a találkozó négy gólja 17 percen belül esett.

A vendég Krasznodar a 21. percben talált be először Movsisyan révén: egy szélről belőtt labdát a védő pont elé fejelt, ő pedig nem tétovázott, a kapuba helyezte azt. Nem sokkal később aztán dupláznia is sikerült, hiszen remek egyéni akció után mattolta Narubin kapust. Ezt követően az Amkar percei következtek.

A 27. percben Burmistrov nagy gólt ragaszott a hálóba, majd egy furcsa jelenet után egyenlítettek a vendéglátók. Az egyik játékosuk ugyanis a tizenhatos vonalánál a földre került, emiatt mindenki azt hitte, szabadrúgás következik, ám a játékvezető sípja néma maradt. A Krasznodar kapusa is kijött a gólvonalról, hogy megnézze mi történt, Komanék védője pedig könnyelműen elgurította a labdát, várva a pontrúgást. Ryabokobylenko azonban gyorsan kapcsolt, és mivel nem volt játékmegszakítás, az üres kapuba helyezte a labdát (2-2).

Videó – Az Amkar pontot érő gólja:

A második félidőben hiába hajtott mindkét alakulat a győzelemért, maradt az iksz, amivel egyik csapat sem járt igazán jól. Koman Vladimir keződként lépett pályára a találkozón, és a 76. percben cserélték le.

Eredmények – orosz bajnokság, 6. forduló
Amkar – FK Krasznodar 2-2 (2-2)
Gólszerzők: Burmistrov (27.), Ryabokobylenko (38.) illetve Movsisyan (21., 25.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik