Foci

A kihagyott büntető sem rontotta el a Juve nyitányát

Juventus (juventus, )
Juventus (juventus, )

A bajnoki címvédő Juventus labdarúgócsapata hazai pályán 2-0-ra győzte le a Parmát a Serie A első fordulójában.

A bajnokságot veretlenül megnyerő Juventus is belekezdett a 2012-13-as idénybe, a Parma látogatott Torinóba, a Zebrák kispadján ugyanakkor nem ülhetett ott az eltiltott sikeredző, Antonio Conte. A kiscsapat az első félidőben több ízben is ráijesztett az Öreg hölgyre, amely így is könnyedén megszerezhette volna a vezetést, ám Arturo Vidal pocsék büntetőjét védte Mirante.

A második félidőben aztán az egyik nyári szerzemény, az egész meccsen jól teljesítő Asamoah húzott el a szélen, majd precíz középre gurítását a kapu elé berobbanó Lichtsteiner passzolta a hálóba (1-0). Nem sokkal később már kettő volt közte, igaz egy érdekes találattal: elsőre úgy tűnt, védett a kapus, az alapvonali asszisztens jelzésére azonban a játékvezető megadta a gólt, a visszajátszások alapján pedig valóban úgy tűnt, hogy áthaladt a gólvonalon a labda (2-0).

A folytatásban már inkább a Parmának akadtak nagy helyzetei, Storari azonban állta a sarat a hazai kapuban, a vége így maradt a 2-0. Némi üröm is vegyült az örömbe, a hazatérő Sebastian Giovincót hordágyon kellett levinni a pályáról a hajrában.

Érdekesség, hogy a torinóiak a bajnokságban legutóbb a 2010/11-es szezon utolsó előtti fordulójában kaptak ki, akkor éppen a Parma vendégeként.

Eredmény Serie A, 1. forduló
Juventus – Parma 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Lichtsteiner (54.), Pirlo (58.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik