Foci

Urbán Flórián verekedésbe keveredett

A hvg.hu információi szerint Urbán Flórián támadt rá a csendháborítás miatt intézkedő rendőrök egyikére egy újpesti kocsmában. Mások máshogy emlékeznek.

Ahogyan arról írtunk, a 211. Újpest-Ferencváros mérkőzést a lila-fehérek 2-1-re megnyerték vasárnap, de a két szurkolótábornak még a találkozó után (és előtt) is volt ideje erre-arra.

A szurkolók egy része a BKV járataiban tett kárt, több villamos és busz is megrongálódott. A hvg.hu egy másik esetre hívta fel a figyelmet kedden, az eset az Újpesthez ezer szállal kötődő Urbán Flóriánról szól.

A IV. kerületi Bárdos utcában egy kocsmához hívták a rendőröket, mert egy bejelentés szerint csendháborítást követtek el az ott szórakozók. Hangoskodást nem tapasztaltak a járőrök, de kiderült, a kocsma a megengedettnél tovább tartott nyitva. A tulajdonos az Újpest-Ferencváros mérkőzésre hivatkozott, majd hazaküldte a vendégeket. Egy vendég (a hvg.hu szerint Urbán Flórián) azonban nem akart hazamenni, kiabálni kezdett a hatóságokkal.

A rendőrök jelezték neki, ez nem biztos, hogy követendő cselekedet, erre ugyanakkor Urbán rájuk támadt: megpróbálta megütni egyiküket, majd lefejelte az egyik rendőrt. Urbánt előállították, eljárás indul ellene, a rendőr könnyű sérülésekkel megúszta az összetűzést.

Vannak, akik teljesen másként emlékeznek a történtekre. Az egyik szurkolói fórumot idéz az Index:

„A vasárnap lejátszott és újpesti győzelemmel végződött Újpest-Ferencváros után újpesti szurkolók egy csoportja Urbán Flórián saját kocsmájában iszogatott. A kocsmába nagy erőkkel érkeztek ki a rendőrök, akik sorra járták a IV. kerületi bárokat, ahol folyamatosan vegzálták a győzelmet ünneplő szurkolókat. Igazoltatni kezdték a bent tartózkodókat, alpári hangnemben gyaláztak mindenkit és agresszívan viselkedtek a vendégekkel szemben.

Urbán Flórián feleségét is inzultálták, ekkor érkezett a helyszínre Urbán, ahol egyből kérdőre vonta a feleségét inzultáló rendőrt. Ebben a pillanatban legalább hat rendőr a földre teperte, néhányszor megütötték majd bevitték a IV. kerületi kapitányságra. A fogdán – más, szintén a meccs kapcsán előállított Újpest-szurkolók elmondása szerint – ugyancsak többször megütötték, jelenleg még mindig őrizetben van; egyelőre nem világos, mivel vádolják az újpestiek legendás játékosát.”

A smartsport.hu szerint először mindent rendben találtak a rendőrök, majd később visszatértek, és akkor kezdődött a szóváltás az egykori 44-szeres válogatott játékossal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik