Foci

Rongálások az Újpest-–Ferencváros meccs előtt

ftc-drukkerek (ftc-drukkerek)
ftc-drukkerek (ftc-drukkerek)

BKV-járműveket rongált meg, jelentős kárt okozva az Újpest–-Ferencváros örökrangadóra érkező szurkolók egy része vasárnap.

Három 14-es villamos, egy 30A autóbusz és az Újpest-Városkapu metróállomás bejárati üvegajtaja látta a kárát az újpesti Szusza Ferenc Stadionban fél ötkor kezdődött a 2-1-es hazai sikerrel zárult Újpest-Ferencváros bajnoki labdarúgó mérkőzésre érkező szurkolók randalírozásának. A kárfelmérés még tart.

Bár igyekeztek mindent megtennie azért, hogy a Szusza Ferenc Stadionba érkező szurkolók lehetőleg együttesen, a részükre biztosított különjárati metrószerelvényekkel érkezzenek, nem sikerült elkerülni, hogy egy részük forgalmi fennakadásokat, a tömegközlekedési eszközökön pedig károkat okozzon.

Az Újpest irányába 14-es villamossal haladó futballhuligánok nemcsak üvegeket hajigáltak ki az ablakon, de három villamosszerelvényben is tetőburkolatot rongáltak, kapaszkodókat téptek ki a helyükről, az egyik szerelvénynek pedig a visszapillantó tükrét is betörték.

Annak a 30A autóbusznak, amelyikre szintén a meccsre érkezők szálltak fel, megrongálták a tetőburkolatát, és felszaggatták az ülések huzatát. A különjárati metrókkal érkezők pedig az Újpest-Városkapu metróállomás bejárati ajtajának üvegét törték össze. “A szurkolók útját ezen felül minden járművön jelentős mennyiségű szennyezés kísérte” – fogalmaz a BKK.

A villamosok és a buszok szurkolói megrohanása miatt további forgalomkorlátozásokra is szükség volt, a 14-es vonalon megnőtt a követési idő a rongálások miatt. A BRFK garázdaság miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást indított és nagy erőkkel keresi az elkövetőket.

Videó: a fradisták “közlekedtek”, az újpestiek durrogtattak és füstölögtek

Ajánlott videó

Olvasói sztorik