Foci

Nagy meccsen nyert a bajnok City

Az újonc Southampton alaposan meglepte a bajnokot az angol labdarúgó-bajnokság 1. fordulójában, de végül nem okozott meglepetést.

Bemutatkozott a bajnok is a Premier League-ben, no meg az egyik újonc is. Nagyon eseménydús meccs volt kettejük találkozója.

Sergio Agüero, aki a tavalyi szezon utolsó gólját szerezte, amellyel a Manchester City megnyerte a bajnokságot a 93. percben, a találkozó elején megsérült, a bokáját fájlalta, ezért le kellett cserélni.

További szerencsétlenség volt a City szurkolói számára, hogy a 17. percben David Silva 11-est hibázott. Ennek ellenére mégis a manchesteriek szereztek vezetést, a 40. percben Carlos Tevez révén. Az argentin úgy tűnik, letette a voksot a csapat mellett. Csakhogy nem véletlen, hogy a Southampton két év alatt két osztályt lépett előre, a második játékrészben megfordította az eredményt.

A City azonban tud 1-2-ről fordítani, ezt tette azon a bizonyos utolsó tavalyi bajnokin, amikor a QPR vezetett ilyen arányban. Most nem várt sokáig a Mancini-legénység, előbb a bosnyák Dzeko, majd a francia Nasri talált be, győzelemmel nyitott a bajnoki címvédő.

Az első körből egy meccs van hátra: a Manchester United hétfőn az Everton otthonába látogat.

Eredmény – angol labdarúgó-bajnokság
Manchester City – Southampton 3-2 (1-0)
gólszerzők: Tevez (40.), Dzeko (72.), Nasri (80.), illetve Lambert (59.), Davis (68.)

Videó – a találkozó összefoglalója:

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik