Foci

Owen nem nézetne focimeccset a gyerekével

michael owen (michael owen)
michael owen (michael owen)

A londoni olimpia után megváltozott Michael Owen véleménye a labdarúgást követő drukkerekről. Vagy nem változott, csak most elmondta, mit gondol.

A legutóbb a Manchester Unitedben futballozó, jelenleg csapat nélküli támadó a londoni olimpia után mondta el a véleményét a futballpályák hangulatáról.

Szerinte a kettőt össze sem lehet hasonlítani. Az olimpia és drukkerei megmutatták, minek kellene etalonnak lenni a sporteseményeken. Ezzel szemben az ellenségeskedés már a játékok utolsó napján megrendezett angol Szuperkupa-meccs alatt is jelen volt.

“Azt gondolom, meg kellene változtatni az egész futballkultúrát. Az olimpia megmutatta, milyen irányba. A foci elvesztette a kapcsolatot a valósággal. Ha kimennél egy gólod után a közönséghez és megölelnéd a drukkereid, mint ahogyan Usain Bolt tette az olimnpián, nem úsznád meg élve” – mondta Michael Owen kissé elragadtatva.

“Milyen hülye helyzet, hogy egy ilyen esetben a rendőrökkel kellene beszélgetned és egy sárga lapot is kapnál. A futballpálya nem a legkellemesebb hely a világon, akár tetszik, akár nem. A lelátóról beérkező szitkozódások nemcsak a focistákat minősítik. Persze, ha a focisták normálisan viselkednének, akkor a nézők viselkedése is normálisabb lenne” – tette hozzá az Aranylabdás Owen.

Egyetért Owennel Frank Lampard, a Chelsea középpályása is, aki szerint maximum pár hónapig tarthat még az olimpia varázsa, de utána visszaesik majd a szurkolás színvonala Angliában. “Azért jó lenne elhinni, hogy valamit tanultunk az elmúlt három hét alatt’ – mondta Lampard.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik