Foci

Bajnoki forduló az örökrangadó jegyében

ujpest-ftc(210x140)(2).jpg (újpest-ftc)
ujpest-ftc(210x140)(2).jpg (újpest-ftc)

A labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulóját természetesen az Újpest-Fradi derbi uralja.

A két csapat összecsapásai a közeli és távolabbi múltban a presztízs és a szurkolói balhék mellett nagyobb téttel bírtak, mostanában sem az FTC, sem az Újpest nem a játékával szokott címlapokra kerülni.

Az idei pontvadászatot a zöld-fehérek kezdték jobban, két döntetlen után a múlt héten a Pápa ellen megszerezték idei első győzelmüket. Az Újpest jóval szerényebb sikert aratott, ők Pakson még csak az első pontjukat szerezték.

A két patinás fővárosi alakulat 211. alkalommal találkozik a bajnokságban, s a múlt a zöld-fehérek fölényét mutatja, 94 ferencvárosi győzelem mellett 59 újpesti siker és 57 döntetlen született. Ugyanakkor a Megyeri úti találkozókon a lila-fehérek az eredményesebbek: 25-ször a hazaiak, 19-szer a vendégek diadalmaskodtak 22 döntetlen mellett.

A mezőnyben három forduló után egyedüliként százszázalékos Honvéd a győzelem nélkül álló Paksot fogadja, kezdő kapusuk, Kemenes Szabolcs eltiltása ellenére a papírforma szerint megőrizhetik hibátlan mérlegüket.

Az Európa Liga-selejtezőben érdekelt csapatok közül a címvédő Debrecen Pécsre látogat, a múlt héten hazai pályán a kispestiektől vereséget szenvedett Videoton az újonc Egert fogadja.

OTP Bank Liga, 4. forduló

Péntek:
Kecskeméti TE-Kaposvári Rákóczi 19 ó, Vezeti: Oláh

Szombat:
Haladás Sopron Bank-Diósgyőri VTK 14 ó, V: Kassai
PMFC-Matias – DVSC-TEVA 18:30 ó, V: Andó-Szabó
FGSZ Siófok-Győri ETO FC 20:45 ó, V: Fábián

Vasárnap:
Budapest Honvéd-MVM Paks 16:30 ó, V: Solymosi
Újpest FC-Ferencváros 16:30 ó, V: Bognár
Lombard Pápa Termál FC-MTK Budapest 16:30 ó, V: Vad II.
Videoton FC-Egri FC 18:30 ó, V: Veizer

Ajánlott videó

Olvasói sztorik